Roligt roligt =)

Idag åkte vi till Malung för att handla färg till Erics rum. Svart på stora väggen och tre vita väggar. Ska bli kul att få det lite trevligare åt honom så det kan bli roligare att vara på rummet. Passade även på att låna en handjagare till min ofantligt stora gräsmatta. Synd att marken är så ojämn att den hakar upp sig hela tiden men får kolla om en liten justering kan underlätta. Tror minsann att jag ska försöka montera ner ställningen som sitter på baksidan så jag kan sitta i hamocken och njuta av solen. Nästa projekt efter rummet blir en ny trapp men jag måste göra en ritning först så jag vet vad jag behöver. Kommer att bli så fint här hemma när det blir klart om hundra år så det är inte sant.

Nej nu blir det att försöka göra klart ute tills Eric kommer hem och vi skulle gå till Gymmet innan jag ska jobba. Blir kul när Pelle kommer hem från jobbet och det händer saker här hemma.

Då har man en till guldklimp då!!!

Idag har det varit dop för min gudson Jan Holger Wärmedal. Det var det kortaste dopet jag har varit på, 17 minuter. Ja ibland tror man nästan att även präster jobbar på ackord. Hihihi. Men det var ju fint iaf och det är ju huvudsaken.

Tråkigt nog var det ju söndag idag och det innebär ju att Pelle åkte på jobb igen. Men vem vet det kanske kan bli en tur och hälsa på i helgen. Annars blir det bygge istället så att min älskade slipper när han kommer hem. Mycket bättre om man kan hitta på roliga saker tillsammans. Igår var vi på Experium och badade och åt. Det var mycket trevligt och jag tyckte maten var väldigt god.

Nu blir det lite coreträning och sen sova säng. =)

Speechless...

Nu har rösten gett upp helt. Droppen var när Moa hade efter en veckas krångel tagit smink och kletat ner hela sig när hon egentligen skulle ha sovit. Det gick inte att låta bli att bli vansinnig ens. Det var bara att ta allt som låg i hennes rum i sopsäckar och försöka skura rent både henne och golvet. Resultatet blev att hon somnade på stört efter att jag bäddat rent. När jag vaknade imorse var det som en stock i halsen. Jag kan inte prata utan att ta i ordentligt. Har jag tur så kommer det hem en pappa till ligisten ikväll och då har jag inte tänkt att bråka mer utan då får han ta reda på dom.

Nu tror jag att det blir en liten promenad och sen hem och fortsätta i galenskapen.

Äntligen klar...

Hallen har nu fått en ny skohylla och det blev fint. Imorgon ska krokarna upp också så då blir det komplett. Jag har höllt på med hallen i en vecka nu så det är skönt att det är klart. Svårt att komma någon vart när man jobbar hela tiden. Jag är faktiskt nöjd med resultatet och vill ju naturligtvis fortsätta med fler projekt men nu ska stolarna också bli klara. Jag har ju faktiskt fått mig en stiftpistol igen nu.


Nu hamnade ju bilden på sida men det spelar ingen större roll. Man får väl vrida på huvudet.

Idag var Emma hit och visade bilder från resan och det var mycket intressant. Med sig hade hon en kladdkaka och medans vi satt nere så hade Moa lyckats äta upp halva. Inte konstigt att hon inte äter mat. Vi kollade genom kläderna och dom byxorna som var för stora för Moa tänkte jag skicka tillbaka men nu är dom fulla i vattenfärg och jag är inte glad alls. Ungen har inte gjort något som hon ska idag utan allt har bara varit fel. Snacka om att mamma har varit arg. Hes har jag blivit redan i morse och inte bättrade hon på det under dagen.

Nu ska jag sussa sött och drömma mysigt för imorgon är det en ny arbetsdag.

Kläder+Ida=Katastrof

Idag kom kläderna från HM och mina 6 klänningar skulle provas och njutas av. Hmmm 1 passade och resten tyckte att jag skulle genomgå en bröstförminskning. Här tycker man att allt borde få plats i ett plagg gjort för bröst men inte mina inte. Ja ja det är bara att skicka tillbaka och hitta några andra saker istället som kanske passar. Men träningskläderna var sköna och bekväma så där blev jag nöjd. Imorgon skulle Emma titta förbi och då kanske det är något hon vill ha.

På träningen gick det skapligt och jag har redan börjat öka styrkan på flera områden vilket är roligt att se. Snart blir det att sätta vikter på stången vid bänkpress till och med. Hehehehe man får ta det lite lugnt i början och själva stången väger ju faktiskt 20kg i sig. Har man då gjort 3x15 så har man ju faktiskt lyft 900kg.

Imorgon har barnen melodifestival på skolan så dom ska ha svarta och röda kläder på sig. Kul att dom engagerar sig i uppträdandet och inte bara ska vara som vanligt utan lite finare. Blir att gå upp tidigt och äta frukost fixa hår och kläder och sen skicka dom till bussen. Själv har jag tusen projekt som jag ska försöka hinna med innan dom kommer hem igen.

Livet bara rullar på...

Idag blev det att jobba och fixa med blommorna. Efter att jag slutat så gick jag över till bondas för en liten glass. Det var gott och jag fick precis så mycket som jag ville ha. När glassen var slut så tog jag med Sita på promenad i skogen och det blir nog fler promenader med henne framöver.

Jag hann slipa och spackla det mesta och imorgon blir det att börja måla. Det kommer att bli så bra när det blir klart. Pelle är så nyfiken på vad jag har gjort att han ringer flera gånger för att fråga vad jag håller på med. Hemligt är svaret han får.

Coreträningen blev av så nu får det bli måndag så kläderna kommer och jag kan prova. Förhoppningsvis så finns det en klänning som jag kan ha på söndag när det är dop iaf. Nu får det bli natten så jag kommer upp och hinner jobba lite innan jag börjar på affären.

Gott med mat...

Idag blev det en tur till Malung för att köpa material till projekt hallen. Jag fick med mig det jag behövde hem och Moa hon fick vara kvar hos mormor. Eric åkte buss ner efter fritids och var lite sur på mig. Men ha vi tur så har det gått över tills han kommer hem igen.

När jag kom tillbaka gick jag över till gymmet och körde ett pass. Det var kort men intensivt och imorgon ska jag dit igen med Angelica. Det känns väldigt bra att det flyter på med träningen så det är bara att köra på. Jobb igen imorgon och sen blir det slipning och målning så att hallmöbeln blir färdig tills barnen kommer tillbaka.

Fiskbilen kom idag och jag fick tag på scampi och pilgrimsmusslor och det var suveränt gott. Måste köpa det nästa gång också och mysa med. Imorgon så öppnas glassbaren på Bondas vilket ska bli trevligt. Har redan frågat om man kunde få pyttelite glass istället för en megastor som jag ändå får slänga. Tur man har snälla grannar. Nu ska jag sova så jag tar mig upp imorgon.

Projektens mästare...

Nu finns det massor med projekt i detta hus och jag blir så nöjd när jag ser att jag kan. En vägg har rivits och panelen har också rykt. Jag fixade det alldeles själv och det var det inte många som trodde att jag skulle fixa. Jag var helt slut efter att väggen var nere så den dagen blev det inte någon träning.

Jag tränade igår och det kändes skönt men det var jobbigt och gick segt. Idag körde jag core och cykel så nu är jag trött. Imorgon blir det att åka till Malung med barnens packning och eventuellt köpa lite material till mina projekt. Barnen ska sova hos mormor i helgen så då får jag försöka ordna upp här i hemmet.

Ska bara och ska bara...

Nu har det snart gått tre veckor sedan träningen började och visst är det redan skillnad. Styrkan börjar komma och kroppen känns fastare än på länge. Hade man sen haft en städerska hemma så hade livet varit underbart. Men man får väl ta tag i saker själv om man vill ha något gjort. Jaja nu blir det lite design innan barnen ska läggas och jag ska ta ett träningspass i källaren.

Vad glad jag blir.

Inatt kom min älskade hem och kröp ner bredvid mig i sängen. Jag blev så glad och kunde somna så gott efter det. Vilken tur att han är en sömntuta så jag hann plocka undan lite iaf. Skulle ha städat igår efter jobbet men det blev att jag fick åka och hämta ut glasögonen istället. Mamma bjöd på mat så vi skulle få i oss lite innan det blev för sent. Men träningen hann jag med innan läggdags och ikväll blir det gymmet med Terese. Jag känner mig nästan lite duktig faktiskt. :P Nej nu ropar tvätten och sen blir det jobb.

Baka

Stolprojektet går sakta och jag funderar på att låta någon annan göra klart det men antar att jag gör det ändå. Jag har iaf gjort en hel del så jag ser ju ett slut på det. Ett lager till med färg och sen är det nästan klart :P. 

Matbröd ska det bli, grahamsbullar. Tror att det kan vara bra med fibrer i sånna. Degen står och jäser första vändan nu så jag måste väl ta tag i bänken så jag har någonstans att vara å baka ut dom. Sen skulle det jäsa igen och då får jag göra mig klar för träning. Jag måste ha fått massor med energi från träningen och det känns så skönt.

Idag ringde det en ille som ville sälja tvättmedel och som tur är så ville jag ha. Har saknat hinken med tvättmedel så jag alltid har hemma. Sköljmedel och duschtvål skulle han skicka med vilket också passar utmärkt. Nej nu var det bänken ja. 

Träning träning träning

Just nu kanske det verkar som om mitt liv bara kretsar kring träning men det stämmer inte. Visst blir det ganska ofta att man tränar men det är ju så roligt. Jag känner att det ger resultat och att man blir lite piggare. Har man tur kanske det syns lite grann när min älskling kommer hem igen. Hahaha man kan ju önska. Det känns bra iaf så jag är nöjd.

Till mina vänner som har gymmet och restaurangen har jag sytt två kuddar i present. Dom blev glada och då är jag nöjd. Blev lite sugen på att sy mig några själv. Blev riktigt nöjd med den sista där. Vi får se om det blir lite mer skapande imorgon måste skaffa lite material för Fia skulle tydligen göra fler presenter. Ja det är väl tur att dom vill göra något annat än att spela dator och se på tv.

Nu blir det duschen och sen lite mys med barnen.

Ibland kan man ju känna att livet leker =)

Träning idag igen efter jobbet. Det blev lite styrka och lite löpning. Det känns ju mycket bättre när man har börjat. Inte dags att ligga på latsidan igen. Med lite tur minskar man lite mått runt midjan också. Jag har sånna snälla barn så dom skulle vilja träna med mig. Kanske ska titta om man kan få fram ett litet program åt dom. Är ju roligt att göra saker tillsammans.

Maten blev baconröra med wokgrönsaker och ris. Barnen åt med god aptit vilket inte är alla dagar. Jag hoppas att dom börjar få lite positiv energi så dom får ett bra sommarlov.

Träningen fortsätter...

Idag har jag tränat core hemma och det känns bra imorgon blir det tillbaka till gymmet. Vilken tur att livet börjar ordna upp sig. På jobbet är det fortfarande kallt så nu måste jag komma ihåg understället så det blir lite varmare. Tycker faktiskt att det inte är roligt när det snöar ute och man har börjat ta hem blommor. Jaja nu blir det lite inredningsprogram sen sova.

Träningen är igång

Idag har jag köpt gymkort och börjat träna. Det var lite ovant så jag var nöjd med att vara ensam i gymmet. Lyckades med konststycket att springa!!! i 10minuter efter genomfört styrkepass. Jag som inte klarar av att springa alls ute men här gick det jättebra. Maxade dom sista två så jag skulle bli riktigt trött. Imorgon blir det nog att cykla hemma och ett corepass. Måste få ordning på hållning och rygg så det blir någon mening med allt man försöker med. Skulle vara väldigt trevligt om man slapp trycka igen byxorna får så dålig känsla då.

Duschen väntar och sen blir det lunch med Fia och kanske Tjabo om han hinner hem från skolan. Ikväll får dom nog klara sig hemma själva medans jag jobbar. Man kan ju hoppas att dom sköter sig bättre när jag inte är hemma. ;)

Tjingeling

Livet har blivit betydligt bättre måste jag säga.

Ibland frågar folk om man inte skulle vilja ha fler barn och varje gång är svaret det samma. Nej vi har fem barn och det räcker man ska orka med sitt eget liv också. Jag har det så bra med alla barn runtom mig så det räcker utan att man får egna. Jag har ju lilla Musse som brukar komma och leka med oss, sen har vi min blivande gudson Jan som är exakt 1år yngre än Musse, sista tillskottet heter Saga. Jag tar gärna och hjälper till om det går men själv vill jag inte börja om. Det är så skönt att barnen börjar klara sig själv och kan hjälpa till hemma också. Det behövs när man jobbar som man gör.

Just nu är min älskling borta och nu börjar jag sakna honom igen. Sommaren verkar bli lika oviss som vanligt men det får väl gå bra ändå. Funderar på att vänta med att ta ledigt tills efter sommaren kanske. Då brukar det vara mindre jobb för min gofis och då kanske man skulle kunna åka någonstans med hela familjen. Vi ställde ju in resan när vi fick tag i huset istället. Har inte ångrat det en sekund men visst vill jag iväg igen. Jaja vi får se hur det går taket behöver ju också bytas så det blir väl inget antar jag.

Idag har jag hämtat en byrå som jag skruvat ihop och fyllt med kläder. Nu vill jag ha en till så att alla kläder skulle kunna komma undan.


RSS 2.0