Dansbandsvecka

Det har varit DBV i Malung och den har inneburit besiktning, leverans av matrial, byggnadsarbete, gjutning, chaufförstjänst, pepsirace, nattvandring och en massa annat vanligt. Vi har ju som sagt planerat gården lite och satt upp en altan som jag snart ska gå ut och göra klar. Jag åkte till Leksand och besiktigade bilen på den minsta stationen jag har sett. Inga problem där förutom att hitta dit eftersom dom inte får sätta upp skyltar vid vägen.



Stationen är från lilla dörren och till staketet till höger. Man åker in på liften och sen får man backa ut.



Här gör man bromsproven och avgastest...

Vi fick fönster och dörr samt virket och drog igång bygget på direkten.

På kvällen var det dags för grabbarna att åka till öltältet och jag var chaufför. Det blev en massa dans till Lasse Stefanz innan det var dags att hämta hjärtat nere på grönland. Alla var nöjda med kvällen så nu blir det bara att träna dans lite oftare så det flyter lite bättre.

Torsdagen innebar en massa förberedelser för att fredagen skulle klaffa i byggsvängen. Vi fick gjort en hel del och lördagen var det bara att skruva trall. Jag skulle ner till Malung för att fiska flaskor på pepsiracet och sedan nattvandra. Som vanligt får jag nästan säga så dök inte den jag skulle vandra med upp så jag ringde in lillsyss istället. Jag blir fruktansvärt trött på att dom säger att dom ska gå och sen dyker dom inte upp och en annan hade kunnat planerat dagen helt annorlunda istället. Nästa år hoppas jag att det fungerar men det är som det är. IRRITERANDE!!! När kvällen började lida mot sitt slut så fick jag hämta upp grannarna för hemfärd. Väl hemma kunde jag krypa ner hos min älskade man och somna gott. <3

Nu tycker jag mig se en strimma ljus ute så nu ska jag börja arbeta dagens pass.

Är väldigt nöjd med livet just nu och älskar min familj så fruktansvärt mycket! <3 <3 <3 <3 <3 <3


På slottet händer det grejer.

Imorgon kommer det material till vår blivande uteplats. Idag kom det en grävmaskin och fixade lite på gården.






Så här såg det ut innan denna kom.



Sen blev det så här fint.






Nå vad tycker ni? Jag är iaf hur nöjd som helst. Nu blir det att fixa fram lite gräs och sätta upp ett staket. Men det är ju bara småfix i sammanhanget. ;)


Min tekopp och jag...

Nu sitter jag här vid mitt köksbord med min tekopp och bara njuter. Ibland är det ju så skönt att bara vara. Ska nog prova stolarna på balkongen också. Min lilla oas i kaoset. Igår försvann Eric utan ett ord. När klockan passerat nio kunde jag inte vänta längre. Efter många hemska tankar och några samtal så hittade vi honom helt oberörd av allt ståhej. Han visste ju inte ens om det. Jaja livet rullar på fast det är semester men lite skönt är det att inte ha tider att passa hela tiden. Imorgon blir det besiktning på skodan och ända till Leksand måste vi. Hade gärna tagit en närmre men får titta vad som finns att hitta på där. Nej lite mer te och ut på balkongen. =)

Vägen hem...

Nu har vi kommit hem igen och jag har en dator att sitta vid. Tänkte jag skulle försöka hitta lite bilder att bjuda på men först en liten rapport från hemvägen.

Vi hade en lugn och trevlig överfart till Nynäshamn och många goda skratt har hela resan bjudit på. Vid avfarten fick jag syn på en supersnygg svart/rosa hjälm och jag talade om detta för ägaren som talade om att hon också tyckte det. :) Färden mot Stockholm och Triumf center började där vi skulle se på en annan mc. Det blev ingen affär men vi fick tips om att äta på Vega bar som är Sveriges första hamburgerbar. Maten var helt okej men kinkig som jag är så saknade jag det lilla extra som det lät på Sebbe att det skulle vara. Ja ja det var inte hela världen man blev mätt och det var inte äckligt.

Nästa stopp innebar en rumpvila för att återfå lite blod i största muskeln på kroppen. Pelle var alldeles domnad i baken vilket jag hade varit i omgångar, ja ni vet hur karlar kan gnälla ibland. ;) Jag är mycket glad över att jag slapp ha ryggsäcken på mig från Gotland och hem. Många stora tack till Thomas som tog den på sin mc fast det gjorde det mindre bekvämt för honom. Skulle jag behövt ha den på hade ryggen varit helt förstörd nu.

I Västerås stannade vi till och jag passade på att springa in på Chilli och hittade fina muggar som jag var tvungen att ha. Eftersom jag hade så stort packutrymme eller inte så slog jag till på sex stycken, hihihi. Sen var det raka spåret till Smedjebacken där kylskåpet skulle fyllas på. Hemma i Bruntbo hos Thomas så blev det ostkaka, gustafskorv och te. Med andra ord en riktig kvällsmat ;).

Idag var det sista biten kvar av detta äventyr. Efter att ha diskat upp och fixat iordning packningen som skulle få åka bil hem så var det start. Ett stopp för att sätta på regnkläder och ett för lunch annars var det raka vägen hem. Lunchen intogs på Äppelbo Värdshus och den var god men det kändes lite tråkigt upplagt för den summan vi betalade. Jag har kommit på att jag skulle kunna bli konsult för jag hittar hela tiden saker man skulle kunna förbättra men jag vet inte alltid hur man gör. Väldigt kritisk kan jag vara också så jag blev säkert en fantastisk konsult om jag bara ville, hehehe. Ibland måste man ju bara låtsas att man kan allt hihihi.

Nu har jag hämtat hem barnen och det är väldigt skönt att ha dom hemma igen. Lilla Saga hade dom med sig hem till mormor och morfar och det ska blir kul att se dom lite, det blir ju lite långt mellan gångerna. 



Lunchen när Ida var vrålhungrig blev Foccacia, allt annat var slut.



Token Thomas =) 



Dags att gå på färjan.



Fick platser längst fram med underbar utsikt.



Ute på rundtur ner mot Hoburgsgubben.



Vad jag alltid har sagt ;) hehe



Snyggaste reflexerna inne i jungfruspringan. =)



Tänk vad naturen kan...



Fälten är fulla med vallmo.



Mina strandfynd <3



Jag och min älskling vid Visby Domkyrka <3



Hela gänget vid Fårö fyr <3



Hur rolig som helst att ha med sig!



Bra med en packåsna ;)



Sveriges första hamburgerbar =)



En med dålig blodcirkulation och en med en bekväm pall...



Upplägget av pepparstek för 175:- jag saknar en persiljekvist eller liknande.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan jag somnar. Ska lägga in lite bilder på fynden jag köpt och lite sovrum kanske. Men det blir en annan dag när jag har mer ork för nu har axlarna sagt upp sig. Godnatt och sov gott alla vänner där ute.
 

Gotland runt...

Igår åkte vi in till Visby efter att Pelle fixat en skärm så vi ska kunna åka när det regnar. Det blev lite fyndande innanför ringmuren och en lunch på komandorans ställe. Jag trodde det var ett skämt när hon började ropa beställningarna in till köket. Tre gånger minst talade hon om vad som var beställt och kön växte. Lammgryta till mig och omelett till grabbarna, ibland kan man ju undra vem som är störst av oss. Jag fick syn på en gotlandsring i silver som var jättefin, Pelle ett halsband och en plånbok och Thomas ett halsband. Vi köpte oss lite brända mandlar av en kille som ska gå folkhögskola i Malung, världen är liten. Vi tog oss vidare upp mot Fårö där jag provade saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde. Då det hade börjat regna drog vi på oss regnställ för att fortsätta vår tur. Vi såg raukar och Fårö fyr och en massa regn. Hemma väntade Magnus och Marie på oss med mat, tyvärr tog resan längre tid än väntat i rusket. Väl hemma såg vi ut som tre dränkta katter, tidningspapper och element var välbehövligt. Maten smakade utmärkt och vi fick en trevlig kväll tillsammans. Nu sitter vi på båten över mot Nynäshamn igen och sen får vi se vad som händer på fastlandet. Tjing tjing =)

Gotland =)

Resan över med färjan gick kanon. Vi såg på Little Fockers utan ljud visserligen men har sett den innan så det var inga problem, vi orkade inte köpa hörlurar med andra ord. Här finns massor med väderkvarnar och andra mysiga byggnader. Vi lämnade packningen hos vår vän och fortsatte ut på nya äventyr. Första prioritet då var mat och det fick vi på gåsens lada, inspelningsplatsen för "Så mycket bättre". Det blev en underbar marockansk gryta med ris vilket var mycket trevligt. Sen skulle vi ge oss ut på strandletning och Thomas skulle ha badbyxor och handduk. Vi stannade först till och tankade, då passade jag på att inhandla en karta. Vi litar inte riktigt på Thomas telefon när det ska läsas karta. Nästa stopp blev på affären som har allt, det fanns böcker, hängrännor, handdukar, leksaker ja allt möjligt. Nu var vi klara att åka vidare mot stranden. Vi tog en mycket vacker kustväg och stannade till vid Hoburgsgubben för att turista lite. Man kan inte säga annat än att det är maffiga saker det här med raukar. Vi fortsatte mot sandstranden och lade oss för en stunds powernap. Jag har ju promenadsug hela tiden så en lång sandstrand måste man bara gå fram och tillbaka på. Jag hittade många fina stenar och har man minimalt med plats kvar i väskan får man låta bli. ;-) Vi åkte hem till Magnus och drack lite kaffe och te innan vi drog vidare på lite mer mat. På kvällen satt vi uppe och pratade länge om allt möjligt. Ni vet hur det blir när man inte har setts på länge. Idag ska jag försöka få tag på lamm för det är jag sugen på. Nu blir det frukost för hostiga Ida. Hörs imorgon igen.

Bruntbo - Nynäshamn

Efter en kajaktur i morgonsolen så tog vi oss iväg på dagens etapp. Den var ganska händelsefattig att berätta om men vi åkte fel på några ställen bara. Thomas har fått nytt namn, han heter universum numer. Vi hamnade på en färja med två sekunders marginal och det ska han ha stor eloge för. En liten paus för solning på en parkering hann vi också med. Sovplatsen blev på Nicksta camping med god middag innan. Nu sitter vi på färjan över till Gotland och njuter med plats i vilstol längst fram vid fönstren. Fyra minuter kvar till avgång och nya äventyr väntar under dagen. Hörs senare. =)

Äventyrets första dag <3

Dagen började med att grannen ringde och bjöd in oss på frukost. Nybakat bröd och te blev superbra start på dagen. Sen var det dags att packa väskan och plocka ihop lite där hemma. Första stoppet gjorde vi på en rastplats i Nås. Där blev det lunch med skinka, tomat, basilika, vattenmelon, mozzarella med balsamicocreme uppe på. Mums vad det var gott och solen lyste så skönt. På touringbutiken träffade vi Thomas som fick ta vår packning i bilen. Efter att ha inhandlat sista nödvändigheterna åkte vi ut till Bruntbo där natten skulle spenderas. Vi grillade gott innan det blev skruvning för grabbarna. Själv lånade jag mig en kajak och tog en tur på sjön, inte ramlade jag i heller så jag är supernöjd. Nu tror jag det får bli lite frukost i solen men vi hörs snart igen.

Semester!!!!!

Äntligen är semestern här, som jag har längtat. Imorgon så påbörjar vi resan ner mot Gotland vilket kommer att bli alldeles underbart. Jag har aldrig varit där men känner att det är ett ställe jag väldigt gärna vill besöka. Förra året var det enda semestrandet en resa på två dagar till Trollstigen vilka också var härliga förutom den onda bakdelen som började övergå till en svidande, brännande punkt mot slutet. Denna gång tar vi några fler dagar på oss med lite mer semesterkänsla. <3

Här hemma har det kommit upp lite tapeter och draperier samt att sängen nu är vit. Sängbord finns och en hylla att ha under spegeln när den väggen blir klar. Väntar på fönster och balkongdörr som ska bytas ut och även en liten kapning av elementet sen får jag fortsätta med gips, spackel, slipning och tapeter.



Körsbären håller på att mogna nere på Värmlands Näs där mina barn ska spendera en hel vecka. Måste ta mig tid att åka ner dit lite oftare så barnen får leka med sin släkting. Dom saknar varandra hela året och slutar inte prata om sommaren och Kevin. <3 Skönt att dom fungerar så bra tillsammans.

Nu blir det en film med min älskling innan äventyren börjar. =)

RSS 2.0