Svampar och middagar =)

Nu har jag varit ute och plockat trattisar för första gången, men fler ska det bli. Jag, Anders, Ann-Mari och Martin åkte iväg ett par timmar och plockade massor med svamp. Jag fyllde min fina korg och Anders och Martin plockade ungefär 15liter i hinkar. Jag tyckte att det var klart att jag skulle ta korgen när det var svampplockning det var frågan om. :)



Mycket svamp blev det.

Nu har jag snart torkat svampen klart och ska lägga den i fina glasburkar. Men först gjorde vi en svampomelett till frukost och en del gav jag till Anders och Malin när jag hämtade min lilla guldklimp.

Efter svampturen så var vi bjudna på kräftor i granngården vilket var underbart. Tänk att det är så gott med kräftor för att inte tala om den himelska pajen som Ann-Mari hade gjort. Den äter jag gärna fler gånger, tror jag tog tre bitar. :P Inte lätt när man är ett matvrak. 

Lyckades bli mycket irriterad när jag kom till banken för att ta ut pengar på det norska visakortet. Tydligen hade dom slutat med kortdragare inne på banken första juni, vilket skämt. Som tur är så lyckades jag trolla ännu en gång så med min lön och alla småkonton så kunde jag fixa så räkningarna kunde betalas. Annars hade det blivit svettigt med hur man skulle ta sig både till Norge och Mora utan bensin. Nu hoppas jag att kortet är nollat så jag kan tanka innan vi åker imorgon bitti.

Ja det var lite av vad vi har pysslat med de sista dagarna. Hoppas det blir lite mer ordning på mig så inläggen kommer mer regelbundet. Kan ju se det som en av sysslorna som ska göras under dagen.

Fisketur med ettan

Idag har vi varit till Resjön och fiskat med Moas klass. Vi hade underbart vackert väder med strålande solsken och absolut ingen fiskelycka alls. Jag hade valt mellan att svettas fötterna av mig och krångla med raggsockor eller ha en behaglig temperatur i stövlarna utan. Jag vet inte om det var helt fel val eller om det bara hade varit värre med mera blött i stöveln. Det är myrmark runt sjön och på vägen fram till vattnet känner jag hur en kall känsla sprider sig i foten. Mycket riktigt så har jag hål i stöveln precis i hålfoten och det var inte skönt alls. Men tuff som man är så fick jag bita ihop under dagen och hjälpa barnen med mask och trassliga linor. En härlig start på dagen men nu får det nog bli ett inköp av stövlar inom en snar framtid. Funderingarna går till dessa härligheter.



Jag tycker dom är hur snygga som helst men vad tycker ni?

När jag och Moa kom hem så var jag så trött att jag somnade en stund. Men vilan varade inte länge för sen stod det gympass på schemat. Jag och Milla körde järnet och imorgon antar jag att en härlig träningsvärk kommer infinna sig. Det passar bra för jag, grannen och hans syster ska ut i skogen och plocka svamp. Jag hoppas vi hittar en hel del så jag kan pyssla med något matigt en stund. 

Imorgon ska jag komma ihåg att det är melodikrysset för nu har jag missat det i flera veckor. Tycker att det är trevlig sysselsättning till tekoppen en lördagsmorgon. Nu däremot blir det lite surfning och kanske webbteve innan ögonlocken trillar igen.  

Saunavärlden

Idag hade vi en mysdag eftersom det är dags för Pelle att åka på jobb igen. Det blev lite webbteve och Bondaslunch innan barnen kom hem från skolan. När dom fick höra vad vi hade för planer så gick det undan. Vi packade oss i bilen och åkte upp på fjället för att bada.

Det här är första gången som jag har varit till saunavärlden och det var en lugn och skön upplevelse. Nästa gång så ska jag ta det riktigt lungt och börja i rätt ände samt prova de få saker som jag inte hann med. Isregnet, det tropiska regnet, hinken, kneipen, finska saunan, ångbastun, saunarium och kalendarium hann jag med iaf. Det blev flera åk i rutchbanorna, lite bubbelpool, fika och utepoolen där solen sken som värsta sommardagen.



Sådan himmel hade vi när vi var i utepoolen. =)

Idag ska jag följa med Milla till Mora som sällskap, undrar vad det var jag funderade på att jag behövde egentligen. Kommer alltid på det när jag kommit hem igen.

Tack för mig =)

Fotboll i det vackra vädret

Idag var det sista matchen för Erics fotbollslag. De hade inte kunnat haft en finare dag att spela på. Solen lyste och det var helt fantastiskt trevligt. Det gick kanske inte så bra som det hade kunnat gått men vad gör det. Pojkarna kämpade och gjorde så gott de kunde fast mamma och pappa satt och slet sitt hår vid sidan av planen. Jag kanske inte ska vara med på så många matcher för de stackars barnens skull. ;)



Den lille kämpen sitter och vilar upp sig efter att ha fått en fotboll i ansiktet. Tittar man noga ser man att han är rödflammig. <3

Vi fortsatte hem till mormor och morfar som bjöd på mat. Barnen var superhungriga fast de hade fått macka mellan matcherna. Nästa stopp blev hos farmor och farfar där det var kalas och vi fick med oss smörgåstårta hem. Nu är det dags för mig att stega ner i källaren och mysa ner mig i soffan med svampmacka och fångarna på fortet.

Hallongrottor och strålande sol

Idag skiner solen men vinden ligger på så någon värme är inte att tala om. Igår hämtade jag ut barnens pass och dom såg ut som de brottslingar de är. ;) Nej skämt åsido så blev korten riktigt bra och deras namnteckningar var utan anmärkning. Duktiga barn måste ju ta efter mamma eller hur. :P

Nu på morgonen så blev jag lite baksugen och slängde ihop lite hallongrottor i knäckstorlek.



Serverat på silverfat ifall någon känner sig manad att ta en fika =)


Gyrokopterflygning =)

Eric fyllde 10år på lördagen och hans syster hade fixat att vi skulle få flyga gyrokopter. Det var en häftig upplevelse kan jag säga och alla var nöjda och glada när dom kom ner på marken igen. Jag vill än en gång tacka både min älskade Eva och Staffan för den fina upplevelsen.



En förväntansfull tioåring på väg på sin första flygtur.



Nu är vinkandet igång =)



Sen har vi stridspiloten Moa.




Detta är grönland ovanifrån.



På väg in för landning.



Min supernervösa älskling förbereder sig.



Sisten upp är Eva och hon är inte mindre nervös än pappa.

Nu får vi se vad nästa äventyr blir men hej så länge. =)

En vecka senare...

Nu har det gått en vecka sedan mitt jobb brann ner till grunden. Allt känns fortfarande så overkligt och jag vet inte hur många gånger man har varit på väg till affären utan framgång. Nu hoppas jag att det kommer gå undan tills det står en ny affär på plats. Jag har varit där i nästan sex år och väntar med spänning på att få komma tillbaka, det har ju blivit mitt liv.

Under helgen åkte jag ner till Säffle för att hjälpa min mamma på skördefesten. Barnen lekte med morfar och sin släkting så dom var nöjda. På vägen hem fixade vi pass till barnen eftersom de ska med till Kanarieöarna i december. Vi tycker alla att det ska bli så roligt och vi slipper lite hysteri samtidigt.



Visst är dom härliga =)

Sen åkte vi till Stockholm med Evas säng så hon skulle få ha något att sova på. Hon fick också sin väldigt sena födelsedagspresent och som tur var hade hon inte köpt sig en hårtork när hon var till frisören. Hade varit just min tur om hon hade gjort det när jag köpte den för en månad sen. Innan hon kom hem så tog vi oss en liten tupplur på parkeringen.



Jag förstår inte varför folk tittade så konstigt på oss!?!

Men det största framsteget är iaf att mitt älskade sovrum är i stort sett klart. Det fattas lite vitfärg på två dörrar, salningarna och tröskeln men det kan jag vänta med en liten stund.

Så här fint blev det



Lägg märke till den fina markisen på altanen ;)



Min nya fina handväska som jag fick av Eva <3



Dörren ska bli vit och sen ska det upp en dörr ut till hallen =)



Dom fina stenarna från Gotland och ljuslyktorna jag fick av Emma <3

Nu ska jag nästan bara ta det lugnt och kanske se en film ikväll men lite plock städ och tvätt blir det nog ändå. Har jag tur så slipper jag disken iaf. Tala gärna om vad ni tycker om sovrummet, jag älskar det. <3

Helt ofattbart...

Ja nu vet jag inte alls vad som händer. Jag får ett samtal som säger att jobbet brinner, jag tror att det är ett dåligt skämt. Nu är allt borta och jag vet inte vad jag ska börja ta tag i. Antagligen ger det sig efter att dagen går. Bara att ta ett steg i taget.

RSS 2.0