Ont i halsen och jobb ikväll.

Halsen har gjort ont nu i två dagar och jag vill inte ha det. Halstabletter och varmt te dricks för fullt för att se om det går över. Hade ju gärna sluppit vara sjuk nu när skolan har börjat och jag dessutom ska hjälpa mamma nere på skördefesten i helgen och då vill man absolut inte vara sjuk. Jaja det blir nog bra med lite huskurer och liknande. Vet inte riktigt vad som är bäst men det är bara att testa allt som kommer i min väg.

Barnen har åkt till skolan och jag börjar halv två så nu blir det ett ryck med att lägga in kläderna i rätt garderob och få tillbaka gästsängen och bädda den fin så det är klart om någon kommer på besök. Härligt med ljudböcker så man kan springa runt i huset och plocka samtidigt som man lyssnar på en bra bok.

En dag med fullt upp som vanligt.

Hatten som Moa fick var så fin att jag måste visa en bild.


Visst är dom fina båda två. <3

Idag var jag ledig och skulle bara ta det lugnt till en början och det gjorde jag. Lyssnade flera timmar på boken och bara lallade runt här hemma. Sen skulle jag bara åka och handla innan barnen kom hem från skolan. Då frågade Jannice om jag kunde ta Musse några timmar medans hon målade, visst inga problem. Åkte upp till Hammargården och hämtade honom lite snabbt. Vi kom hem samtidigt som barnen och på vägen kommer Moas kompis precis när Eric frågar om hans kompis kunde komma. Ja det är ju tråkigt att vara ensam så varför nöja sig med en extra. ;)



Den nya städhjälpen =)

Imorgon är det kvällsjobb vilket innebär att man har hela förmiddagen att plocka här hemma. Nu har det ju börjat bli lite ordning på torpet. Hade det nu funnits lite renoveringsgips så hade jag varit mycket glad men så länge får jag fixa lite här och där. =)

Barnvakt och massor av mys.

I fredags var det dags för service på lilla pluttan och vi drog iväg till Ludvika. Väl där så lämnade vi bilen och promenerade ner till stan för lite shopping. Det blev en julklapp till Saga, en hatt och strumpbyxor till Moa och själv fick jag en anteckningsbok. Sen var det bara att gå tillbaka och hämta bilen så vi kunde ta oss ut till Rusta för lite mer handling. Där blev det ett par stövlar till Eric så han ska kunna ha ett par på skolan och lite tandkräm eftersom det finns en ligist här som tydligen tar slut på den hela tiden. ;) På vägen hem stannade vi till i Malungsfors för att hämta upp min gudson Jan som skulle sova hos oss. Det gick jättebra så fler övernattningar hoppas vi att det blir.

Igår ringde pappa och ville att vi skulle komma ner och äta underbettsrabarberpaj som smakade underbart. Idag åkte jag ner med Jan och vi kokade rabarbersaft med vattenmelon och eftersaft med nektariner. Det kommer smaka hur gott som helst i vinter när man längtar till sommaren. Nästa år måste jag plantera en egen rabarber så jag har tillgång till det hela sommaren. Denna sommar har jag varit och tagit hos Jannice och svärmor samt att jag fått av Christin och det är ju trevligt men man vill ju gärna ha egen. Men nu kom jag på att jag har ju faktiskt i stugan men där har det väl blivit nedtrampat av kossorna om dom inte har ätit upp den förstås.

Ikväll åkte Pelle på jobb igen och det är så tyst här hemma och inte blir det så mycket livligare imorgon eftersom barnen åker till skolan och jag är ledig. Men Moa ska leka med en kompis efter skolan så jag hoppas att det går bra. Har jag lite energi imorgon kanske det blir något bakat som dom kan få till fika.

Nu blir det långledigt över helgen ;)

Nu är det dags för min långlediga helg som sträcker sig från torsdag 14:30 till tisdag 13:30. Vi börjar med att åka på service till Ludvika och sen om jag har tur så blir det en vända till Borlänge på hemvägen. Vi ska också hämta upp Jan som ska tillbringa natten hos sin gudmor så hans mor kan få sova ut. Med andra ord ser det ut att bli en fullspikad helg som vanligt när man ska ta det lugnt. Full rulle ska det vara annars är det inge kul. 

Första skolveckan verkar ha gått riktigt bra och vi har bara hunnit med ett samtal från fröken om en vrång kille som inte skulle ha regnjacka och stövlar på sig i ösregn. Trumpetspel ska det också bli vilket kommer bli intressant. Förra året spelade han fiol och det gick bra nu är det bara att kämpa på och ta en snabbkurs i hur man spelar så man kan vara till någon hjälp. Jag tror nog att han klarar det lika bra själv men det är ju bra om man iaf vet vad som är upp och ner. :)

Efter jag kom hem från jobbet åkte vi till svärmor på fika och för att hämta hem mitt ljus som ska ge mig härlig doft om kvällarna framöver. Jag tycker om doftljus som inte är påträngande som många brukar vara. Ja ljus överhuvud taget är ju trevligt men lite luktagott är ju aldrig fel. Nu blir det att lägga in räkningarna och sen hänga tvätt, dammsuga lite (det verkar som om jag har anställt någon att bara skrota ner här hemma, det syns ju inte dagen efter att man har dammsugit) fixa lite mysigt tills älsklingen kommer hem.  

Födelsedag och skolstart.

Efter en mycket trevlig födelsedag med världens finaste tårta var det dags för skolstart igen. Denna gång var det ju två barn som traskade iväg till bussen och lämnade sin mamma hemma alldeles själv. Det var mycket konstigt faktiskt och att det ska hända hela tiden blev ju konstigt. Men jag hann dammsuga, diska, städa, sätta upp tavlor, fika och bara vara. Eftersom detta ska vara hela tiden kommer det hinnas med massor av saker här hemma.





Snyggaste Fian i stan på väg till skolan för första gången <3



En riktig snygging som också ville vara med på bild <3



Ja inte ser det ut som om dom lider över att skolan har börjat =)



Två likadana ryggsäckar som har blivit helt olika med lite pynt.

Men dagarna innebär också en massa tankar. Barnen växer upp så fort och man hinner inte med. Snart står dom där och har gått ut nian och funderar över vad dom ska hitta på med resten av sitt liv. Jaja sånt är livet och det är bara att hänga med och gilla läget.

Idag passade vi på att baka lite efter att rummen städats och golvet skurats förstås. Kladdkaka och sockerkaka blev det och eftersom Moa var den som var mest aktiv i bakandet idag så ville naturligtvis Eric baka senare i veckan. Vi får se vad det kan tänkas bli för gott han ska ge sig in på. Bilder kommer säkert om sonen får bestämma. =)

Lite träning hann jag också med och mer av den varan blir det imorgon efter att barnen gått till bussen. Känner att det börjar bli lite tråkigt väder och det påverkar naturligtvis humöret också men det blir nog bättre snart. Nu blir det att lyssna lite mer på boken och se om jag tar mig en bit innan jag somnar.

Snart börjar skolan igen.

Om mindre än en vecka så börjar barnen skolan och det har dom väntat på länge. Fia har fått en ny ryggsäck och den blev mycket uppskattad. När barnen fyllde ett år så fick dom en liten ryggsäck med sitt namn på och när dom sen fyllde sex år så fick dom en skolryggsäck med namn istället.

Snart får jag alltså ta det lugnt hemma innan jobbet medans barnen åker iväg till skolan. Det kommer faktiskt att bli mycket bra för mig. ;)

Idag är vi lediga och då regnar det naturligtvis. Jag hade tänkt mig en springtur eller långpromenad men det kändes inte lika roligt nu. Får ta tag i städningen istället och se om det lättar upp lite senare. Hade ju velat få fram hallen på ett bra sätt vilket verkar vara omöjligt men skam den som ger sig. Nej nu blir det lite frukost med kidsen och sen ett städryck så får vi se hur det blir.

Minisemester

På torsdagen efter jobbet åkte jag och barnen till Västerås för att hämta upp Pelle. Barnen visste så klart inte om det så när de kom in på McDonalds så satt det någon och åt som liknade deras pappa. Men det är ju pappa ropade barnen och sprang fram och kramade honom. Efter maten bar det av mot Säffle och Stugan där mamma och pappa väntade. Barnen tyckte det skulle bli roligt att vara kvar där i en vecka utan mamma och pappa och när dom sen fick reda på att deras jämngamla fyrmänning bodde granne så blev livet helt underbart. Vi gjorde inte mycket alls dom tre dagarna vi var där, precis som det ska vara på semester. På lördagskvällen var vi in till Åmål och lyssnade på Hannah Törnell som spelade tvärflöjt, det var bara så vackert.

Söndag eftermiddag kom och vi skulle ta oss till Stockholm. Resan var underhållande och mysig. Kul att vara ensamma ibland utan dom små att ta hänsyn till. Vi hälsade på Eva och drack en kopp te i hennes mysiga lägenhet. Sen blev det dags att åka till verkstaden och invänta Julle så vi tog oss in. Efter att ha läst några kapitel somnade även jag en stund i bilen. Sen var det in och bädda och lägga sig. På morgonen visste ju inte de andra att jag var där så när dörren öppnas och jag kommer ut tappade de hakan en stund innan de förstod vem jag var. Jag fick vara kartläsare under dagen och assistera med råd och tips och vi hade en trevlig dag som vi avslutade på Ikea. Där var det massor med folk så det blev en riktig snabb runda för att ta sig hem någon gång. Vi köade garanterat längre än vi handlade. Hem och äta kvällsmat och sova så man skulle orka med hemresan.

Idag var det bara att gå upp dricka två koppar te och packa in sig i bilen och åka hem. Resan gick mycket bra och jag tog mig ut från stora staden med hjälp av mitt lokalsinne och förstås gpsen. Jag kom hem i tid till att duscha innan det var dags för jobb igen. Lite trött var jag på slutet men nu är jag hemma i min säng igen och har sovmorgon imorgon plus att vara ensam hemma är ju lite lyxigt. Får se vad morgondagen har att bjuda på förutom jobb då.

RSS 2.0