Modell för en dag =)

Jag var till Mora på söndagen och modellade lite tillsammans med Maria och Martin. Vi hade hur kul som helst under plåtningen och dom frågade oss ifall vi ville ta gruppkort men vi tackade nej. Hur ska man förklara att man tagit en bild tillsammans med grannens son eller mannens före detta. Nej vi tar singelbilder svarade vi och skrattade. Jag tyckte det var jätteroligt att ta bilderna men hade gärna haft lite mer orginella poser kanske. Nu känns det som att alla blir lite lika eftersom dom kör standardkittet för alla.



Någon bild blev ju faktiskt riktigt bra. =)

Idag var det inte lika roligt för vi var ute och gick skallgång efter Anders som är försvunnen. Han har snart varit borta i tre dygn och inte ett spår har vi hittat. Imorgon ska dom ut med ekolod och båt för att leta genom älven så gott det går. Hoppas att han hittas/kommer tillbaka så man slipper leva med ovissheten. Mina tankar går till de nära och jag försöker göra så gott jag kan.

Pelletsen kom upp idag och jag har tömt i en och en halv pall medans Pelle körde borrmaskinen i värmen. Massor med säckar blir det och varje säck väger 16kg. Ett lagomt träningspass att avsluta dagen med. 

Ja inte vet då jag...

Jag blir väl inte bättre hur jag än gör som det här ser ut. :P Nej men det har väl inte varit så händelserikt kanske. Det har varit älglov och vi tog oss en liten överraskningsresa till grannlandet. Jag stuvade in barnen och packningen i bilen och åkte till Maria för att hämta Diza samt äta lunch. Barnen visste inget om vart vi var på väg och så fortsatte det hela vägen fram till Fagertunveien i Oslo. Där blev det vissa meningsutbyten per telefon som visst gjorde att barnen insåg att vi var på väg till pappa. ;) Undrar hur dom hade listat ut det...



Detta är inte rätt adress!!!

Jag hade frågat flera gånger ifall det verkligen var till Oslo vi skulle eftersom det fanns minst 5 fagertunveien i Norge. Efter många om och men så kommer det fram att det heter Baerum dit vi skulle, bara att knappa om gpsen och som tur var så skiljer det bara 5km. Under tiden vi förflyttar oss mot Norges rikaste kommun så hinner Pelle ringa 5ggr, till slut får jag nog och talar om för honom att ringer han igen så har jag inga pengar kvar på telefon. Hans svar blir: ojdå tänkte inte på det.

Framme vid destinationen blir barnen helt tysta och bara tittar på huset. Det är ett vackert fyrvåningshus med allt man kan tänka sig. Inne så visas vi runt i hans övernattningslägenhet som ligger i chefens hus. Diza skriver genast en ny status uppdatering om vilket fint hus hennes pappa bor i när han jobbar. Vi äter middag och fikar till sent på natten med chefen och hans fru. Det var väldigt trevligt och jag är så glad att vi fick komma dit.

Måndagen tog Pelle ledigt och vi åkte in till Oslo för att titta runt lite. Det blev nya gympaskor till barnen och sen gick vi på bio. Vi skulle se kidnappad men det stod fel sal på skärmen där jag tittade så vi fick se Crazy stupid love istället. Vi var nöjda med bytet och skrattade tills vi kiknade. Ännu en trevlig kväll med Wenke blev det innan vi påbörjade resan hem igen.

Diza stannade tills på torsdagen när Maria kom upp och hämtade henne. Vi passade på att äta en god middag tillsammans och då ringer det till Maria, hennes kompis undrade om hon ville ta med ett gäng och åka till Mora på fotografering. Jag hakade naturligtvis på eftersom det blir så fina bilder på alla som är iväg och jag bara inte har haft ork till att åka långt för bara bilder. =) Nu är jag jättepeppad för det ska bli så roligt.

Träningen går jättebra och jag känner verkligen att jag vill träna så nu är det bara konditionsträningen som måste bli bättre. Får försöka ta tag i den på allvar innan det blir så kallt så man inte kan springa ute. Sen i vinter så är det skidorna på som gäller, håller på att bygga upp armarna så jag har kraften. :)

Igår så fick jag spännande besök av min älskade som var på väg till Oslo igen efter att ha varit i Trondheim. Han och Fredrik åkte förbi och fick en bit mat sen var dom on the road again. Jag är så glad att jag får se honom ibland bara. Men om 49 dagar så reser vi mot solen och kan njuta en hel vecka utan måsten. <3 Barnen är riktigt glada över att få komma iväg en stund och det förstår jag. Vi längtar ju vi också...



Äventyrets början <3

Nu ska jag ta och göra mig iordning för att följa med Milla till sälen. Tjing =)

Bak och fix

Nu har det gått en hel vecka fast jag sa att det skulle bli bättre. Ja ja så kan det vara ibland. Vad har hänt denna vecka då? Jag har varit till Mora med min jätteduktige son som utan ett enda ljud tog blodproverna de behövde. Detta är en väldigt ovanlig händelse för det brukar vara knussel och övertalning men denna gång hann jag inte ens med själv. Vi firade detta med en mysfrukost på kaffestugan och sonen var helnöjd.

Tränat har jag också gjort och framsteg har det blivit. Skönt att känna att man blir starkare för varje vecka som går. Eftersom jag varvar träningen med vardagliga sysslor som kanske inte är optimalt att göra ensam så blir det allsidig träning. =) Hoppas att jag ska kunna bygga upp en grund för att klara vinterns skidåkning lite bättre. Vi får se vart det leder...

Country SM har också hunnits med vilket var mycket trevligt, om man bortser från vissa som inte tänker för fem öre. Förstår inte varför folk tror att det ska vara okej att klämma andra på tuttarna. :( Trodde det skulle räcka för dem som har flickvän att klämma på deras.

Måndagen var ju inte riktigt önskedagen om man ser till det fullspäckade schemat. Först var det dags för barn till skolan och sen skulle jag göra mig iordning för att åka vidare till Trysil. Åker till skattekontoret och banken sen var det lite småsaker som skulle inhandlas innan vidare färd mot Sälen. Där var det ett till bankbesök för att sätta in pengarna från Norge. Emma jobbade så jag passade på att äta när jag väntade på att apoteket som hade lunchstängt skulle öppna. Hem för att köra Eric till en kompis och sen packa för träning. Jag tog ett gympass medans Moa läste läxan och när vi var klara där så åkte vi till Erics kompis där vi fick mat och tog barnen till barmarksträning. Denna gång så deltog jag inte utan tog en timmes rask promenad med min syster och hennes hund. Väl hemma så kommer jag på att jag slog av pannan innan resans start så jag skulle kunna sota vilket jag helt hade glömt. Sagt och gjort så var det bara att ge barnen kvällsmat och sedan ner i källaren för det lilla träningspass som sotningen innebär. Grannen kom in och höll mig sällskap vilket var lite trevligt eftersom det annars känns helt hopplöst när den där förbannade borsten sätter sig på tvären. Men allt gick jättebra och det var bara att starta upp igen och voila så var den igång.

Tisdagen var det kanelbullensdag och jag lyckades baka jättegoda bullar för en gångs skull.



Naturligtvis så glömde jag ju ta kort när dom var klara men dom blev riktigt goda och fina.

Dagen bjöd också på utvecklingssamtal för Moa vilket var ganska precis som jag väntat mig. Med henne så känns det nästan meningslöst att gå dit för dom har inget att anmärka på överhuvudtaget. Men rätt ska vara rätt. =)

Idag var det tvättdag och sen tog jag en tupplur lagom till barnen kom in genom dörren. Jag trodde iofs att vi hade försovit oss och missat bussen vilket inte var fallet. ;) Fick lust att baka lite till så nu finns det snart blåbärsmuffins i frysen också. =) Vi får se hur det här slutar ifall vi måste köpa en större frys... :P



Barnen ville ha smoothie så då blev det användning för blåbären som var kvar.



En del av svampen som vi plockade bor numera i fina glasburkar på en hylla i köket.

Nu får vi se hur resten av veckan kommer att bli.

Puss å kram <3

RSS 2.0