Jag blir vansinnig på datorn!!!

Datorn håller på att säga upp sig och jag blir så tokig. Laddningskabeln verkar vara glapp så det blinkar hela tiden och man blir knäpp. Just nu har jag inte varken tid eller pengar till att fixa datorn. Ja den får klara sig året ut iaf annars har jag problem. Den är lagom stor att passa i safetyboxen på hotellrummet så jag vill ha den med mig så jag kan tömma kameran med jämna mellanrum. 

Det har blivit mycket små projekt under veckan och det är väldigt roligt. Mössor, tofflor, godisar och lite annat har jag hunnit med och det blir bara mer. Hoppas att någon tycker om vad man gör men det viktigaste är ju att man tycker om det själv.

Jag har hunnit med att köpa mer garn när jag var ner till Malung med Emma vilket var trevligt sällskap som vanligt. =) Hem och göra iordning tacos tills Pelle kom hem och sen var det lite mys innan det var dags för jobbet. Gofisen hade lagat mat tills jag slutade jobbet och sen fyllde vi på pellets innan det var dags för en kopp te på Bondas. 

Lördagen åkte vi till Experium och badade och hade en mysmiddag efter badet. Sen var det hem och se på lite film vilket inte är det allra vanligaste i detta hus. Många filmer man vill se men inte ofta man hinner med. Nu är det lugnt och tyst i huset men jag hade gärna haft en till här i soffan bredvid mig. Tyvärr har han åkt till Stockholm på jobb igen men snart är det helg och då är han hemma igen. Nu är det bara 37 dagar kvar till värmen och lugnet sen hem till julen och myset. 

Nej nu blir det lite virkning till söndagsfilmen. =) 

Ännu en dag till ända.


Helgen har varit helt underbar med massor av ledig tid och mycket tid för att skapa. Det blir bara roligare och roligare att fixa och trixa med virkning och stickning och broderier och sysaker. Ibland blir man så positivt överraskad av vad man kan och det är ju underbart. Denna jul kan bli hur bra som helst bara det flyter på någorlunda.

Jag har hunnit med mycket idag. Först var det bankmöte, leverans av present, inköp av garn, fika hos mamma med Malin och Jan. Sen hem och inser att jag har paket på posten och svärmor ringde och talade om att det fanns ett brev till Pelle så då blev det fika. Hem lassa in en hel kärra ved och grilla korv med barnen. Nu blir det att virka lite till innan kvällen är till ända och det är dags att sova.

Köpte järnbrustabletter idag men glömde nog dom i affären för dom har då inte följt med hem. Tänkte jag skulle se om det var därför jag var så trött men det blev inte så. Får ringa imorgon och fråga om röret låg kvar när jag var klar.



Guldklimpen har blivit en stor kille som kan sitta på en vanlig stol. =)



Kollar temperaturen på teet innan han kan dricka. =)



Gott tyckte han att det var och hur skön stil som helst. Ligger på bordet och verkligen slänger sig över tekoppen.



Svärmor med fläta. =)



Ena sidan.



Andra sidan.

Gjorde en fläta på Moa och då skulle svärmor också ha en. =)

Nej nu får det vara nog för idag.


Kalas och pyssel.

Igår skulle Eric på kalas och då kom den virkade tårtan bra till pass. Alltid roligt att ge bort något oväntat och Eric var mycket nöjd med det. Han hade haft mycket roligt men frusit så han var tvungen att gå in, han hade glömt att dom skulle vara ute så det gick ju som det gick.

Vi hade besök på dagen av min bror, Malin och Jan som fick spagetti och köttfärssås. Jan stannade kvar över natten och vi hade det så mysigt. Det är skönt att veta att dom får sova ut samtidigt som han sover bra här och vaknar inte flera gånger. Då är det ju bra att man kan hjälpa till. Han fick bada innan han åkte till Rättvik på dop och den här gången tyckte han att det var roligt till skillnad från förra gången. Jag antar att han var väldigt trött då och orkade helt enkelt inte bada.

Köttet har hämtats hem och slagits in i papper och Eric har skrivit vad paketen innehåller medans Moa ansvarade för tejpningen och inhämtning av köttet. Hela frysen är full och lite finns kvar i den uppe men det ska vi försöka tömma så den kan frostas av och få stå ett dygn. Den har varit lite ojämn i kylan och det har bubblat så vi får se om det hjälper. Tvättmaskinen tyckte inte heller att det var roligt längre så den har strejkat med förklaringen motorfel!!! Den är inte ens ett år så jag tycker den skulle hålla ett tag till utan problem. Ja ja det visar sig till veckan när dom skulle titta på det. Synd bara att jag inte får upp luckan och kan ta ut dom blöta handdukarna.

Snart är mössa nummer 2 klar och den ska åka till Stockholm i paket där det förhoppningsvis finns ett huvud som skulle vilja få lite värme. Sen måste jag göra några fler tårtor så det finns hemma om man skulle behöva en liten snabb present. Några andra julklappar ska också fixas klart och sen kan man nog nästan ta och börja slå in dem vilket ska bli lite roligt. Mycket idéer finns det och nu ska vi bara organisera tiden så det hinns med.



Badpojken med den svarta ankan. =) Man ser näbben iaf. ;)



Moas lilla overall med ludd och allt som iofs var för liten men den var ren. :P Kunde inte låta bli. =)



Hoppas att den blivande ägaren blir nöjd. Ska göra några gröna varv till och sen ett svart. Naturligtvis blir det namn också så den inte försvinner.

Nej nu måste jag virka på om jag ska hinna. Godnatt och sov så gott allihopa.

Mössa och tårta, inte dåligt.

Här kommer det lite bilder på dom färdigställda pysslen idag.



Min nya fina mössa som jag virkat alldeles själv. =)



En allergisäker tårta =)

Nu är det bara att fortsätta medans lusten finns. Men först åka och hämta lite kött.

Kyl och frys är nu på plats.

Första steget mot nya köket var att ställa in kyl och frys och nu är det klart. Snart är det dags att sätta igång det också. Det ska ju stå minst någon timme efter transport så jag får sätta i sladdarna imorgon för snart somnar jag.



Mina nya älsklingar! <3

Jag var tydligen väldigt trött för jag hann inte ens skriva klart inlägget innan jag somnade så det fick bli nu istället. Tårtan som jag virkat är klar och ska bara garneras och sen är det mössans tur att bli pimpad. Sen kanske det kan bli en mössa till om man har tur och hittar garn så det räcker. Tänkte att jag inte skulle behöva åka så långt idag när jag har en ledig dag och gofisen är i Stockholm. Tråkigt att han inte kommer hem men det blir bra när han kommer nästa helg istället. Det får bli mycket barnmys i helgen och förhoppningsvis en massa pyssel.

Nej nu måste jag väcka Eric som ska till skolan medans vi andra är lediga. Fler bilder på pysslen kommer under dagen.

Däckbyte =)

Igår var det dags för Moa att ta med sig en kompis hem så hon fick leka lite. Vi skulle äta köttgryta och potatis medans hemma hos henne skulle det vankas spagetti med köttfärssås. Jag frågade vart hon ville äta och både jag och hennes mamma trodde ju att hon skulle svara hemma så när hon sa här så blev vi lite paffa. Tänkte att detta kommer sluta illa när vi sätter oss men maten var uppskattad och dom tog faktiskt två gånger så den var helt klart godkänd.

På kvällen kom Eric ner och frågade om han fick sova i vår säng, eftersom jag fått höra av mn älskling att dom har väl egna sängar att sova i så svarade jag nej. "Men varför då? Vi får ju det för pappa ju!" Detta kommer att tas upp när den lilla godingen kommer hem från Stockholm igen. ;)

Snön vräkte ju ner under kvällen och natten men jag hoppades att den skulle vara borta på morgonen eftersom jag hade sommardäcken på. Varför skulle vädret lyssna på mig för? Det var bara att dra på sig kläder och ut i husvagnen efter däcken och byta. Pelle hade ju gjort det enkelt för mig och lagt däcken innanför alla cyklar så det blev lite hinderbana innan det var dags att börja. Nu är bytet gjort och om ett halvår är det dags igen vart däcken ska förvaras visar sig men jag tror inte jag har någon större lust att klättra in med dom där jag hämtade de andra.

Efter jobbet fick jag åka ner till Malung för att fixa ny kyl och frys så jag ska kunna ha maten hemma istället för hos svärmor. Imorgon skulle dom komma hem till mig och då ska jag passa på att frosta av det andra skåpet och kanske få ordning på det som inte har varit som det ska på länge. Jag fick tag på lite garn och några virknålar så jag kan göra klart projekten jag har börjat på. Under min långlediga helg ska jag passa på att göra klart dom andra påbörjade klapparna och har jag tur så kanske jag hinner börja på lite nytt.

Nej nu börjar ögonen bli torra så nu är det nog läggdags. Tjing tjong....

Roadtrip =)

I torsdags var det hög tid att försöka få ihop den sista tvätten innan jobbet så det var klart tills jag skulle åka till Jönköping. Jag jobbade på som ett djur och var nästan klar när jag åkte på jobb. Efter en timme eller två på jobbet så ringer fritids och ber mig komma över med stripes för Eric har slagit upp ögonbrynet. Det blev en liten springtur och plåstrande och sen tillbaka till jobbet.

Efter stängning skulle jag fixa med datorn på jobbet men min coach låg hemma och var sjuk så när jag hade blivit tillräckligt förbannad så gjorde jag det helt själv. Blev sent innan jag kom hem och då var det bara att laga lite mat tills dom kom hem från Stockholm. Tur att man hinner ses litegrann iaf när man åker om varandra hela tiden.

På fredagen efter jobbet var det då äntligen dags för Resan med stort R. Packade bilen i ett huj och sen satte jag fart mot The Girls och allt skoj vi skulle ha. Jag stannade till i Skövde och tog en kopp te och var sen framme vid halv tio på kvällen. Det bjöds på tacos och trevligt sällskap och vi hade så roligt. Vi ses alldeles för sällan allihop samtidigt.

Lördagen bestod av en shoppingtur med avslut på Chili Thai där vi skrattade så tårarna sprutade. Sen var det hem och göra sig iordning för på kvällen skulle vi gå ut. Det blev bussen bort mot Hanna och Stefan där också Matte hade anslutit sig för att gå vidare mot Harrys och skaka lite rumpa. På väg hem med ömma fötter övervägde jag att gå barfota men insåg att det faktiskt var för kallt. Har ju inte tid att vara sjuk nu.



Pinglorna på väg mot dansen. <3

Efter lite brunch på söndagen så bar det av mot Skövde där jag skulle fylla upp bilen med spjälsängar och lite annat smått och gott. Fick faktiskt en ny jacka av min kära syster som jag nog kommer trivas med i vinter. Hon bjöd också på tacos och jag fick ett halsband av Antonio som jag tycker mycket om, rosa och fint som det ska vara. Många timmar från start var jag så äntligen hemma igen och det var bara att packa ur bilen och krypa till sängs.

Nu ska jag ta och skruva ihop en liten säng till min guldklimp och se efter om det kanske har dykt upp lite barn här hemma.

Pannkaksmamma =)

Nu börjar det hända saker på julklappsfronten. Har många idéer och några har redan blivit klara. Hoppas att alla blir nöjda och att vi träffar rätt. =) Jag har snart kommit igenom tvättberget i källaren och det känns jätteskönt. Nu kan man sätta sig en liten stund och bara ta det lugnt när man kommer hem.

Barnen har nästan städade rum och har lovat att städa klart tills jag kommer hem från jobbet ikväll. Dom skulle även lägga sig i tid när jag ringde men det får vi väl se hur det blir med det. Jag stekte iaf pannkakor till dom vilket inte händer så ofta eftersom jag inte får dom så bra. Men det gick ner med buller och bång så nu ligger man på plus ett tag till.

Igår hade vi mysmiddag framför halvåtta hos mig och bara myste tillsammans barnen och jag, biffarna hade Eric gjort alldeles själv och dom smakade lika bra denna gång. Imorgon får pappa smaka nnär han kommer hem från Stockholm.

Nej om man skulle ta och hoppa in i duschen och gå ner och hänga en tvätt innan det är dags att jobba. Har varit skönt att vara ledig i 50h och hunnit med en hel del här hemma.

Jobbhelg

Torsdag var det dags för ombesikktning på stora bilen och de gick igenom utan problem. Jag fortsatte till Maria Larsson på te och bakelse som var jättegoda. Jag skulle bara åka förbi och fråga min mamma något och då bjöd hon på pumpagratäng och det var mycket gott. Sen var det stress som vanligt till jobbet men jag hann lämna in tipset som jag lovat och det var tur.

Fredag var det dags för Pelle att gå till Lotta och han behövde det verkligen, det blev en ny tid redan på fredag så han ska kunna röra sig som han ska. En frukost med Julle och Maria senare var det dags för ett gympass med Angelica. Det var ett skönt pass som kändes. Efter jobbet var det dags att ta reda på allt vad ungarna hade dragit ut medans dom var hemma med sin pappa. Ibland blir man ju bara så trött på allt så det var väl bara att lägga sig så man kom upp på jobbet.

Lördagen var det jobb på förmiddagen och Fia skulle på kalas hos en klasskompis så hon hade fullt upp hela morgonen med att duscha fixa sig och slå in paket. Efter jobbet var det hem och hänga en tvätt och byta om för att hämta Moa och där fick jag te och tårta men inte mitt barn med hem. Moa skulle följa med Lisa hem och leka så jag tog Jonna istället och körde hem henne så vi slapp åka åt fel håll båda två. Jag var ju på väg till Malungsfors för att hämta min lille gofis Jan så det var ju på vägen för mig. Jag passade på att inhandla lite garn till allt pyssel man vill göra. Sen var det bara att hämta upp lillkillen och åka hem lägga sig framför teven och mysa.

Efter frukosten imorse var det dags för en promenad och Pelle följde faktiskt med till min förvåning. När vi var nästan hemma ringde Leif och talade om att vi hade vunnit på stryktipset. Det var ju inte helt fel att få ihop 4000kr bara så där och det fick bli middag på Bondas där Maria gjorde en rosépepparsås som var helt underbar. Sen snabbt hem och plocka ihop Jans säng och saker för jag skulle hinna på jobbet. Där fick jag äntligen napp på remmar till bilstolen så nu slipper man dra stolar vart man än ska när man är barnvakt. Eric han sov när jag kom hem men Moa var jag tvungen att säga till innan det blev tevesoffan för mig med lite stickning och brasa. 

Nu ska jag lägga mig och titta på Robinson som jag missade denna veckan.  

Dahlbergsmässa i Mora.

Igår var vi till Mora på mässa och middag med Dahlbergs. Jag anlände till mässan vid 12 och flanerade en stund innan Bondas också kom och vi tog sällskap. Det var massor av läckerheter som vi fick smaka på och även ett julbord var uppdukat. När Agnetha och Ida kom var vi halvvägs genom mässhallen och klockan var då halv fyra. Vi tog oss lite julbord och gick igenom det sista som var kvar för att sen bege oss bort mot köpcentrumet. Jag införskaffade en tröja eftersom jag tydligen lyckats med konststycket att lorta ner det jag hade på mig. Mycket nöjd blev jag och Ida hittade en lika fast annan färg och innan jag hann tala om min plan säger hon att hon kanske skulle byta om. Jag ropade till att jag hade tänkt det och katastrofen var avvärjd, hade ju varit lite pinsamt att ha lika kläder på sig.

Sen var det dags för middag och vi kom i god tid så vi kunde sitta och mingla lite innnan det var dags att sätta sig till bords.



Många var vi och trevligt hade vi. =)



En mycket god fördrink.



En god och enkel förrätt.

Varmrätten var italiensk buffé och det var underbart gott och till efterrätt var det marängtårta. Naturligtvis så var det slut på batteriet i kameran efter förrätten men vi hade underbart roligt och jag var hemma hos mamma efter 12. Jag tror vi alla hade det väldigt roligt och nästa år blir det nog inte sämre.

Nu ska jag åka och jobba lite och senare idag blir det gymmet. =)

Rivstart igen nu då.

Igår var det dags att komma igång med träningen som kommit av sig. Meningen var att gymmet skulle få besök men det blev andra planer under dagen. Jag satte mig på motionscykeln och trampade en mil samtidigt som jag tittade på Biggest Loser och duktig som jag kände mig så gjorde jag lite coreövningar efteråt. Det kändes bra och sen däckade jag iofs men det kan vi inte ta någon hänsyn till som mormor skulle ha sagt. ;) Idag blev det en promenad och joggingtur på 14km så nu har jag gjort en riktig rivstart.

Eric hade utvecklingssamtal i skolan igår och det gick jättebra han är så duktig bara han vill. Läxorna är han väldigt lat med men det ska det bli ändring på. Han ska få lästräna så att han blir snabbare på att se vilka ord det är vilket också kommer göra att farten ökar och säkerheten blir bättre. Det kommer att bli bra tror jag för han gillar att läsa böcker men tycker det är tråkigt när det går långsamt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för idag är det mässa i Mora och vi är bjudna på mat också. Barnen åker till mormor och morfar så kommer jag dit senare. Med andra ord blir det att sova borta inatt fast det är väl lite hemma iaf.

Eftersom solen inte skiner som man kan önska så får vi alla hjälpas åt med att skina idag. =)

Massor av ved...

har vi hämtat och staplat efter väggen. Det var mycket jobb att bära, såga och stapla men vi fixade det. Alla hjälpte till mer eller mindre och jag fick en huggkubbe att göra ved att tända med. Det är lite svårt att få till det där med stora rundkabbar när man vill tända en liten mysbrasa. Nu får jag göra hur liten ved jag vill och det är bra.

Vi åkte till Malung på fredagen och åt tacos med Linnea, mamma och pappa tyvärr så hade lillan somnat innan vi hann ner men det är alltid roligt att träffa Lillsyss. Sen var det att ta en kopp te på bondas innan vi bäddade ner oss i soffan med en film. Jag somnade naturligtvis innan filmen var slut så jag får väl se den igen ensam. Lördagen ägnade vi mestadels åt att hålla på med ved och Pelle lagade en jättegod men stark soppa så vi började drömma oss bort till Thailand. Det är ju bara 65 dagar kvar tills vi åker och vi längtar så fruktansvärt mycket.

Jag har slarvat ordentligt med träningen den sista tiden och det här får inte fortsätta. Nu blir det fram med måttbandet och sen ska det tränas stenhårt så man slipper ha ont och känna sig otränad. Full fart framåt och kanske skulle man haka på Lillsyss på tjejmilen. Då har man ju ett mål man måste nå upp till.

Vi får se vad som händer men nu är det sängen för mig och min arma kropp som bara värker.

RSS 2.0