Dansbandsveckan...

Denna vecka har jag jobbat på bra med att fixa dona måla jobba städa osv. På onsdagen var jag äntligen ledig och vi grillade hos Matilda och hade trevligt. Vi har bestämt att vi ska träffas snart igen och då nere i Jönköping. Det ska bli så skoj att jag längtar redan.

Igår var det absolut inte min dag. Började med att bli lite oense här hemma och livet blev genast mycket dystrare. Sen strulade det till sig med flaskupptagning och båtupptagning. Jag kände att det blev jobbigare och jobbigare och undrade hur jag skulle orka nattvandra efter en sådan början liksom. Hem och bytte om och ner till samlingsplatsen. Efter att ha suttit och väntat i 40minuter så gav jag upp och började leta telefonnummer istället. Vi var fyra som skulle ha gått men bara jag var där och väntade. Samordnaren hade glömt bort det och kunde inte gå så jag fick ringa till den som har hand om det och tala om hur läget var. Jag kunde åka hem eftersom ingen skulle vara med och vi inte får gå själva, sen hade jag ju ingen nyckel heller.

Snäll som jag är tänkte jag att Pelle kanske var nere och ville ha skjuts hem. Mycket riktigt skulle han åka med efter tältet så jag ringde och sa att barnen inte behövde lägga sig för vi skulle åka hem. Efter 6 timmar hade jag hört alla olika alternativ om när var hur han skulle åka hem. Det slutgiltiga var att han tog bussen upp till Torgås istället för att sova där jag och barnen var och väntade på att han skulle komma hem. Väl på bussen kom han på att det var roligare att gå av i Malungsfors och festa vidare. Ibland kan man ju fundera över om man skulle byta ut hjärnan mot en från en guldfisk. Det kan ju knappast bli sämre iaf.

Inte nog med det. I morse ringde han och sa att istället för att vänta på att jag skulle komma och hämta honom så skulle han lifta hem. Men serru den gubben gick inte så han fick ta sig en promenad och vänta tills skjutsen kom och hämtade honom. Man vet ju aldrig vart han hade hamnat annars.

Nu hoppas jag på en fortsatt trevlig söndag utan några större problem. Laga lite mat och sen blir det träning i eftermiddag och kanske en bastu på det om jag orkar åka dit. 

Jobba jobba jobba....

Ibland får man den där känslan att man bara jobbar jämt. Nu har det varit en sådan vecka och om jag inte tar fel så fortsätter det ett tag till. Det är målning och tvätt och disk och dammsugning m.m. Aldrig tar det slut. Med en liten ligist som Moa i huset så har man ju mer än fullt upp. Små barn små problem och stora barn stora problem heter det och då vill jag inte veta vad hon har tänkt att hitta på i framtiden. Men men får jag bara måla klart det som ska bli Erics rum och kan flytta upp honom så ska jag nog kunna få ordning på rummet som vi ska ha också. Har jag ännu mer tur så löser sig garderobsproblemen i samma veva. Inte roligt att leta kläder i väskor hela tiden.

Träningen den bara flyter på lite synd är det att jag inte ha någon som gapar och triggar mig att göra det lilla extra men jag får väl gapa själv. Skulle behöva utöka mitt springande så man får lite mer uthållighet. Jaja det är väl bara att kämpa på. Tycker nästan att det går åt fel håll och blir sämre men det kan vara inbillning. Imorgon blir det ett nytt pass och då ska det kämpas på så mycket det går.

Idag var det en riktig jobbdag med massa tvätt och fix å sen jobb. När jag var på väg hem så mötte jag min älskling som var på väg till Stockholm på jobb. Hade jag bara kommit hem fem minuter innan så hade jag hunnit få en kram. Nu får jag vänta på det tills torsdag. Men väl hemma gick jag ut på balkongen och fick se Mimmi som var ute och gick med hundarna. Jag började prata och frågade om dom trivdes och så. Imorgon tror jag att jag ska kika över och kanske ta med en kaka. Det är så roligt med nya barn i området och så är det ju kul om det finns några för en annan att prata med. Kul är det och jag hoppas att det ska bli bra.

Nästa år hoppas jag att jag kan utöka min örtagård för det är ju hur trevligt som helst att kunna dricka te som man plockar i trädgården. Nu får det gärna bli lite soligare så mina jordgubbar växer till sig ordentligt. Det har stått stilla nu på balkongen men hänt destomer inne. Tvätten är nästan klar så nu är det bara att hålla efter och köket är snyggt och prydligt. Om jag bara kunde få lite bättre förvaring i hallen så hade jag varit nöjd sen.

Blommor och bastubad.

På fredagen var Pelle och grillade hos en kompis så då passade barnen och jag på att grilla med mamma, pappa och Emil. Det blev mycket lyckat och alla var mätta och glada och efter maten grillade vi marshmallows å sen blev det rabarberpaj. Själv hade jag tydligen ätit något mindre bra innan och blev dålig under natten. Tur att det går över fort säger jag bara. På lördagen blev det massor av film och det behövdes kan jag säga. Skönt med slappardagar ibland.

Idag blev det fix i trädgården med lite gräsklippning och plantering av salvia. Den har blivit så stor så den behövde lite större plats märkte jag. När jag hade plockat mina penséer och sparat fröhusen för att ta frön till nästa år så lade jag dom nere i sovrummet för att ingen skulle ta dom. Efter kanske en timme så går jag förbi byrån där dom hade legat och nu var dom spårlöst borta. Frågan gick direkt till barnen vad dom hade gjort med mina frön men dom var totalt ovetandes av vad jag pratade om. Istället ser jag hur Pelle fick lite bråttom upp för trappen. Han trodde att det var Moa som hade dragit in skrot igen. Men nu hoppas jag att han låter bli dom nästa gång.

Innan han åkte till Stockholm så for vi till Ärån för att bada bastu och ta ett litet dopp. Jag lyckades bli lite svettig iaf men det tog sin lilla tid. Tyvärr så gillade inte min klocka att bada bastu lika mycket som jag så rätt som det var så hoppade glaset ur. Detta blir ett litet problem har jag insett för min arm utan klocka är ingen bra kombination. Men det blir att kolla upp om det är värt att laga den eller om det är lika bra att köpa ny.

Efter regn kommer sol säger dom ju och jag kan bara hålla med. Älskar min balkong och hela huset för den delen. en mest av allt älskar jag min familj.


Ryck upp dig människa!!!

Nu har jag kommit i en liten svacka känner jag. Träningen går lite trögt och jag får inget gjort men det är bara att gnata på. Träna gör jag men sen känns det som om man skulle ha haft lite mer peppning men det blir väl bara att bita i lite extra. Hade gärna fått bort bebismagen som jag inte gillar något vidare. Ja vi får se vad det går att hitta på men det får väl ta den tid det tar.

I dagarna har det bakats en tårta och lite muffins.
Citrontårta med fluffig frosting =)

Muffins med kolakräm som Moa har dekorerat

Det blev fika på fritids med tårtan och muffinsarna fick vi mumsa i oss på jobbet. Vi får se vad det blir för något bakat nästa gång.

Ledig helg =)

Denna helg har varit riktigt trevlig. Fint väder och ledigt är ju inte helt fel. Imorgon blir det att träna som start på dagen och sen blir det plock och fix som det ska vara när man är ledig. Igår var vi till Ärån och badade och faktiskt så hoppade till och med Pelle i vattnet. Jag vet inte riktigt hur man ska hinna med allt man vill göra men på något sätt ska det väl bli klart någon gång med det mesta man vill. Tyvärr är helgen nu slut och jobbet kallar på min gubbe så nu blir det att vara lite effektiv medans han är borta så det händer något när han kommer hem igen.

Kalas var det för Lisa så vi var till Öppna Förskolan och fikade med Susanne och Annika medans barnen lekte så snällt. Fia vill också ha sitt kalas där men vi får väl se hur det blir när vi kommer dit. Jaja dit är det långt ännu... hihi eller så smäller det snabbt. Hade gärna velat flytta köket innan det blev några större tillställningar iaf. Måste nog börja röja och fixa lite så det kommer närmare verkligheten. Drömma får man alltid göra har jag hört.

RSS 2.0