En underbar jul =)

Julaftonen började med mysfrukost här på Slottet innan vi skulle bege oss mot Malung för att samla ihop barnen och åka till svärföräldrarna. Det blev lite fika och julklappsutdelning innan Diza skulle hem till mamma och Anna vidare mot en kompis. Vi åkte till mina föräldrar och gjorde iordning julmaten medans pappa, Pelle och barnen satte sig och tittade på Kalle Anka. Sen kom Anders, Malin, Jan och Denniz vilket gjorde samlingen komplett. Maten var kanongod och vi åt allihop med god aptit. Ja inte Jan som var inne på en matvägrarvända. 



Den supersöta hjärncellen som min lillebror fick. =)

 

Lillebror leker med kameran.

När vi delat ut alla julklappar och städat undan allt papper så var det dags för lite fika. Ris a la Malta och kakor, mums. Sen hade vi vilat upp oss så pass att vi kunde påbörja resan hem. Tittade lite på tv och gick sedan in till grannarna för lite mer julklappsutdelning. Julklapparna var helt klockrena förutom ett litet missöde med unikfaktorn på den ena. Ja imorgon kanske det kommer lite fler bilder på guldkornen. Nu måste jag åka och jobba. =)

God fortsättning till alla människor där ute. <3


Litet axplock...

Jag har ju inte talat om att jag gjort kycklingkorv som blev kanongod. Men nästa gång så blir det bara biffar för jag höll på alldeles för länge och måste ha missat någon del eller så för jag har aldrig varit med om sånt krångel med korvhornet. Jag såg på du är vad du äter och där gjorde dom korv så jag tänkte det måste jag också prova. Sagt och gjort så var det en underbar smak på den.



Snart dags för stekpannan. =)



En riktigt god sallad blev det till den mumsiga korven.



Lavendelkakor måste man ju prova när det finns lavendel i skåpet. =)



Sen har vi ju gjort ett pepparkakshus men tydligen har vi råttor som äter upp baksidan och alla nonstop så det ser inte riktigt lika fint ut längre. ;)



Här har barnen bakat Nalle Puh cupcakes. <3

Jag är så sjukt nöjd med mina julklappsinköp och det är ju synd att jag inte kan lägga ut bilder på dom så ni kan se men efter jul så blir det annat. Tycker det är roligt att göra andra glada och det hoppas jag att dom blir också. Bara imorgon kvar så får man se några reaktioner iaf. =) Nu ska jag nog försöka sova lite så jag hinner slå in lite paket innan jobbet imorgon.

God Natt och sov gott =)

Äntligen!!!

Innan semestern så kände jag mig inte riktigt frisk vilket resulterade i vila från träningen. Under semestern så blev det bara en springrunda och tre träningspass på balkongen medans barnen gjorde sig klara för middag. Det är ju inte lätt att hitta tiden när barnen ska bada i poolen och sen ska en på en aktivitet och det är svårt att klona sig. Men jag fixade ju lite extra motion genom att skippa hissen och använda trappen varje gång. 78st trappsteg var det från poolområdet till vår lägenhet plus en bra bit där man kunde spurta. Barnen och jag tävlade antingen mot varandra eller mot pappa som tog hissen. Det fanns alltså två olika trappor man kunde ta vilket innebar att vi kunde tävla i tre lag om vi ville. Det blev ju ett visst antal upp och ner för trapporna. Jag spelade tennis med Eric en dag också. Men under hela tiden så längtade man till gymmet för en ordentlig omgång.

På planet hem så landade en förkylning på mig och jag fick avstå från träningen en vecka till. Detta har nu gått över och idag så var det dags för ett gympass äntligen. Jag tog i ordentligt och känner en härlig liten träningsvärk komma smygande. Det är så det ska vara när man pausat en stund. Jag måste ju tala om att jag fått flera kommentarer angående armarna. Tydligen så tycker folk att jag har vältränade armar jag tycker att jag har armar. Jaja ni får väl avgöra själva hur ni tycker men alltid roligt med positiv feedback- =)



Moa har ju också pysslat lite på skolan så efter dagens träning så tog jag barnen och den fina lyktan hon gjort med mig hem. Den är ju så enkel men väldigt stämningsfull, eller vad tycker ni?



Ja visst är dom duktiga på att göra fina saker till sin mamma.

Nu ska vi fixa lite kvällsmat så barnen kommer i säng i lagom tid. Dom har ju sin sista dag i skolan imorgon och sen ska dom få åka till mormor och morfar eftersom jag jobbar ända fram till jul. Men Pelle lyckades också få ledigt på julafton så vi åker ner och hämtar de större barnen och hälsar på farmor och farfar innan det blir Kalle på västra sidan.

Gräsänka och julshopping

I fredags åkte jag och Martin till Mora och julhandlade lite. Jag hittade vinterskor till mig så jag slipper halka runt med mina sneakers jag köpte för nio år sedan. Har funderat varje vinter om det inte vore dags för ett par nya men kängorna duger ju, dom köpte jag ju bara för tretton år sedan. Jag tycker inte det är roligt att köpa skor när inget passar på mina fötter. Men ska jag kunna springa måste jag vara rädd om fötterna för det speglar sig ju på resten av kroppen.



Dessa får pryda mina fötter i vinter. =)

Jag fick ju en liten småförkylning innan jag åkte på semestern och den blev ju inte bättre kan jag ju säga. Nu har jag haft ont i halsen och gröna monster men hoppas att det inte bara känns bättre utan också blir bättre. Jag vill ju kunna träna igen innan allt jag byggt upp innan är borta. Får ju abstinens på det här. Imorgon börjar jobbet också så jag har ju lite att göra kan man säga, återkommer imorgon om hur det gick. Har ju faktiskt kommit ihåg att göra matlåda och fixat skjuts till barnen som har skidträning imorgon.

Idag åkte Pelle på jobb igen och i veckan måste jag ta mig över gränsen för att be banken att fixa med mitt VISAkort. Jag fick det i sommar och har än inte fått min pinkod och inte fungerar det utan. Vi har bett dom skicka koden i ett halvår och det ska då inte vi behöva betala för när det inte har gått att använda det på hela tiden. Kommer inte bli ett trevligt möte kan jag säga.

Nej nu tror jag att det är dags att fundera på lite sömn så man orkar jobba imorgon.

Grand Canaria

Vi har nu varit iväg på den första semestern med Eric och Moa. Dom var så duktiga under flygresan och det kändes väldigt skönt. Själv hade jag fullt upp under resans gång att se hur insidan av en påse ser ut. :( Vi tog resan från Borlänge och där hade de direktflyg ner till ön men eftersom det var "kraftig motvind" så blev det mellanlandning i Madrid. Där blev vi ståendes i 6h!!! Jag var rasande och mådde verkligen inte bra, men barnen var väldigt tålmodiga och när vi väl var framme var klockan 5 spansk tid. Efter lite mat gick vi och lade oss och dagen efter insåg jag att det var myror i min säng. Såklart blev det att ringa receptionen och fråga om det var meningen att det skulle vara myror i sängen. Hon skulle skicka en vaktmästare och sen frågar hon om vi har All Inclusive?!? Ööö ingår myrorna då eller??? Nej inte då hon undrade när vi skulle äta bara. =)



Detta var vad vi lämnade.



Detta kom vi till. =)



Innan man kan prova cyklopen i poolen måste man kolla i badkaret. =)



Klart man ställer upp när det är tävling. Sen var det ju inte mitt fel att någon svarade fel med tio år på hur länge vi hade varit tillsammans. ;) Nämner inga namn men inte var det jag. :P



Barnen gillade vår transformersbil. =)



På kvällarna var det minidisco och då måste man ju ställa upp på barnen. =)



Barnen hade jätteroligt. :)



Det kanske inte ser så tvärt ut men uppåt går det.



Sista kvällen med lekledarna Sofia och Colleen.

Ja nästa semester blir det att åka till Thailand där maten är god och värmen är i min smak. Du kan få en ordentlig massage och färsk juice. Du kan bada i havet och må gott. Skulle vi ha varit där längre än en vecka hade jag fått spunk.

Tack för mig... =)


RSS 2.0