Midsommar i Umeå

Efter en roadtrip på 150 mil ungefär så är vi hemma igen och njuter av solen. Det blev en tur upp till Umeå för att titta på en bil och samtidigt hälsa på Lillsyss med familj. Väl där passade vi på att åka iväg allihop till faster på grillning. Mycket trevligt var det och god mat. Vissa tycker att man ska vara hemma på midsommar och dansa runt stången men vi tycker att det är roligare att åka bil land och rike runt. Eller var det kanske tvärs om?!? Roligt har vi iaf medans vi drar runt på våra äventyr.

Idag har det varit soligt och fint hela dagen och grillat har vi gjort. Vi har även hunnit med ett besök hos damerna på Storholen där vi inhandlade lite ost, messmör och saft. Mycket gott och roligt med lokalproducerat så dit kommer vi fler gånger.

Nu en bild på våra sovande änglar när vi var i Umeå.


Saga är verkligen en liten saga =)

På måndagen var det dop för Saga och vi åkte dit med andan i halsen för jag skulle träna innan med Thomas som kvällen innan fått reda på att han var stand in. Vi fick köra genom sången några gånger och det gick bra. Dopet var verkligen fint och jag kände hela tiden att det var rätt beslut att kalla in prästen från pappaledigheten för han gjorde det helt underbart. Saga sov sig genom dopet och även när jag gick upp för att sjunga. Jag sjöng med hjärtat för min älskade syterdotter och hennes föräldrar förstås. Jag är så glad att dom tyckte om det för jag gillade att sjunga den.

Pelle fyllde år så vi passade på att sjunga för honom inne på fikat. Nu ska jag åka på jobb för tiden räcker inte riktigt till för mig.

Släktträff och annat mys.

I helgen var det släktträff i Bergane och det var faktiskt riktigt trevligt. Alla vi syskon skulle sova hos mamma och pappa i deras stuga, det var riktigt roligt men tyvärr kunde inte Stina och hennes familj komma dagen innan. Allt som allt var vi bara Anders familj 4st, Hannas familj 5st plus en hund, Min familj 4st, Emil, Linneas familj 3st och så mamma och pappa förstås. Det är väl vad man kan kalla fullt hus. =) Dagen efter var det dags att åka till träffen och där var det ungefär 60 pers vilket innebar att vi stod för hälften av styrkan. Alla hade trevligt men det var väldigt mycket knott så några gav upp ganska snart men vi hann med ett syskonkort och ett barnbarnskort och så på allihop också förstås. Inte ofta alla samlas på ett och samma ställe och kameran också är med. Ska bli roligt att sätta upp på väggen sen.

Kvällen kom och vi hade minskat styrkan ute i stugan med fyra personer för ett barn stannade kvar med mormor. Det är ju tur att man inte är ensambarn säger jag bara. Vi har ju alltid varit många så man är nog lite avtrubbad. Vid lunch idag så var vi inte alls många kvar eftersom två familjer till hade lämnat oss. När vi dukat upp var det bara åtta runt bordet och alla åt och var nöjda. Vi städade undan och packade så vi kunde åka hem. Nu är vi hemma och njuter av lugnet. Imorgon är det dop och jag hoppas att det går superbra.

Jag har haft det mycket trevligt och träffat mina små guldklimpar och bara umgåtts med mina syskon och familjer. Det är inte varje dag man får göra det så jag värdesätter verkligen denna helg. Nu blir det mys med min egen lilla familj.

Snart kommer min älskling hem.

Idag har vi hälsat på Malin och fikat lite, det var trevligt. Mera sånt får det bli tycker jag. Sen var det att fortsätta ner till Malung för att köpa fästen till balkonglådorna men det fanns naturligtvis inte så jag fick konstruera egna. Tur att man inte låter en liten bagatell stoppa mig. Efter det vidare för att lämna barnen till mormor för vidare transport till Säffle. Själv jobbar man ju fram till fredag så jag får komma efter.

På gymmet gick det sådär för vattnet man drack stannade liksom i halsen vilket inte är så trevligt när man ska ta i. Jaja det har då tränats iaf så där är jag nöjd. Hemma väntade balkonglådor på uppsättning så det var bara att ta tag i det så det blir lite fint. Naturligtvis så lyckas jag tappa bachon på tån så blodet droppade men plåster på och sen fortsätta. Nu är det fint och jordgubbarna hänger så fint och tagetesen lyser upp och luktar gott. Krokar till lyktorna hann jag också med. Nu är det bara att hoppas att det duger för resten av familjen.
Kryddträdgården ;)


Ja ikväll kan det bli en tekopp på balkongen alla gånger. Nu måste jag sätta fart så att det finns något att äta när gofisen kommer hem.


Tisdag var en ganska trist dag.

Idag har det nog inte hänt någonting alls tror jag. Jobbade 9-16 och sen hämtade jag barnen och Alex å Kristoffer som skulle leka. Hem och gjorde isterband och falukorv med potatis och vitsås. Bråkade med Eric om att han skulle äta men Moa åt faktiskt utan problem. Ibland har man ju tur iaf.

Sen var det nog inget mer som hände för träningen den tar jag imorgon istället. Jaja man kan inte ha roliga dagar jämt heller.

Imorgon ska barnen ner till Mormor för vidare transport till Millesvik. LillSyss kommer också men jag vet inte vilken tid det blir så vi får se vad som händer. Har jag tur så kanske jag får hem min efterlängtade älskling imorgon. Jag saknar honom så mycket men den som väntar på något gott...

Nu ska jag nog snart försöka sova så jag kan ha en hel dag med bara göra vad jag vill. Godnatt min skatt. <3 <3 <3


Kallt i min källare.

Brr idag fryser jag som en liten smurf. Källaren kommer att vara perfekt under den varmaste tiden som kommer nu men idag fryser jag ju snart ihjäl. Skulle plantera blommor efter jobbet men det var så kallt att barnen tog över medans jag gick och tränade. Passet gick ganska bra men det var ingen riktig värme i mig. Tänkte att jag skulle nog bli varm om jag lade mig i solariet men när det äntligen började bli behagligt och jag inte frös längre så tog tiden slut. Är det inte typiskt så säg. Hoppas på mer värme snart så det inte är så fruktansvärt kyligt i min säng.

Nu blir det mer kusiner till mina barn. Malin och Anders ska ha en till bebis och vi önskar dom lycka till och hoppas att allt kommer att gå bra.

Saknar min älskling och längtar. <3 <3 <3

Jobb jobb jobb...

Idag hade vi sovmorgon jag och barnen, klockan var nog åtta innan vi kom upp iaf. Ibland lyxar man till det lite. Skönt att det är sommarlov så man inte behöver upp varje dag för att barnen ska till skolan. Det räcker ju med att man ska jobba stup i kvarten. Men snart är väl den fina sommaren över skulle jag tro och det är dags att kliva upp igen. Men det är bara att njuta så länge det går. Regnet har ju höllt i sig och inte är det varmt heller. Kallt i källaren så jag tror jag blir en isbit snart. Pelletsen är ju slut och jag trodde ju någonstans långt inne att det inte skulle behövas i juni. Jaja ska det vara kallt länge måste jag nog fylla på förrådet så jag kan torka någon tvätt iaf.

Idag har det ökat på med några kilo på skivstången vilket känns bra. Tur att man har träningen som man kan känna sig lite duktig med när allt annat verkar bara vara bläää. Det känns nästan som om all lust har försvunnit men den kommer väl tillbaka får jag hoppas. Ledig på onsdag och då blir det att försöka komma ikapp med detta rotbo till hus vi har. Det känns som om så fort jag går utanför dörren så ska det vara bombnedslag där inne. Men eftersom barnen ska åka till mormor då så hinner jag kanske få undan lite iaf.

Släktträff i helgen och alla syskon ska dit. Det ska bli trevligt och kanske hinner man med lite besök i trakterna vilket hade varit mycket roligt. Jaja dit är det nästan en vecka så vi ska inte planera så långt i förväg för då blir det bara fel.

Det ska bli så kul när väntan är över. Det var ju ett bra tag sen nu men det går säkert bra. Har längtat så mycket och det har min älskade också gjort. Kärlek säger jag bara.

Nu blir det att sova lite så man tar sig upp på jobb imorgon. =)

Trött tröttare Ida

Idag var det en riktigt tråkig dag med massor av regn och rusk. Jobbade på förmiddagen och sen följde Musse med hem. Vi lagade mat och den blev riktigt bra och god men jag blev så trött att jag trodde jag skulle somna på plats. Efter ett bra tag gick vi ner och såg på bolibompa och jag tänkte att nu skulle väl ändå Musse somna lite men det tog ända tills klockan var halv åtta innan han slocknade. Han var så trött så när Jannice skulle hämta honom så orkade han inte ens reagera. Hoppas han somnade om iaf.

Barnen och jag tyckte att det var dags för en liten tårta nu när sommarlovet är här så vi gjorde marängtårta och fikade lite. Nu kommer jag alldeles strax att somna så det är  väl bara att säga god natt och vända sig om. =)

Sommarlovet har börjat...

Nu när alla barn har fått sommarlov så har även regnet kommit för att stanna ser det ut. Jag har noll inspiration att göra något men måste snart börja göra klart något som jag börjat på. Stolarna till köket borde få bli klara och sen skulle jag ha behövt några byråar till våra kläder. Har blommor att plantera och jordgubbsplantor att hitta ett land till. Ska bli roligt att ha eget jordgubbsland i sommar om det nu blir några gubbar kvar efter att barn och Pelle har sett att det finns. Har jag tur så blir det till en tårta iaf. 

Idag var det skolavslutning i Malung för både Diza och Robin. Först åkte vi till Blomsterbäcken och önskade Diza ett härligt sommarlov och sen vidare till kyrkan där Robin kom ut och jag gick in. Enda stunden jag och Jan var lediga samtidigt var mellan nians avslutning och studenterna men vi lyckades klämma in en repetition där iaf. Känns lite läskigt att inte hinna träna mer men det går bra tror jag.

Jobbat i regnvädret men något positivt är iaf att jag fixade kortpelaren. Att hålla på med blommor i hällregn är mindre kul när man inte har regnkläder på sig. Kallt och ruggigt blev det och inte hade barnen det så mycket bättre med klackskor och gympaskor så var dom inte rustade. Men jag tror att dom hade roligt hos Jannice ändå. Nu blir det att sova lite och upp på jobb imorgon. 

Skolavslutning imorgon...

Efter frukost gick jag och Fia till gymmet och körde ett pass men sen ville hon ta en promenad med Zita så då gjorde vi det också. Allt gick jättebra tills vi var på väg tillbaka och hon får syn på en björnstaty i en trädgård, hon hoppar till och börjar skälla. Jag fick tala om att det var en staty och att vi nu skulle gå hem å då lugnade hon ner sig. Tur att det är världens snällaste hund så inte Fia-Lotta Larsson flyger iväg in i folks trädgårdar.

Nej men jag undrar om inte det är dags för en macka eller filtallrik nu. Magen börjar kurra och jag ska upp och jobba imorgon. Skolavslutning imorgon kväll och sen fika hemma och tur till Malung för skolavslutning på fredag morgon för Diza. Hon ska hålla tal så det ska bli spännande att höra. Sen ska jag träna med Jan i kyrkan och det börjar bli lite pirrigt faktiskt. Nej kvällsmat blir det nu.


Skattepengar är bra pengar

Idag fick jag reda på att pengarna redan var på väg in på kontot. Det var bara att leta reda på koder till kort och dosa så man kommer åt dom. Skönt att det blir lite extra nu när allt vill fixas. Måste köpa reparationsgips till Erics rum så det kan bli målat och färdigt att bo i snart.

Fick tag på noter igår och bokade tid med Jan inför Sagas dop. Hoppas att det kommer gå bra för det är ju ett tag sen jag hade ett offentligt uppdrag. Ja det kan inte gå sämre än dåligt och det är ju iaf tanken som räknas. Jag sjunger för Saga och dom andra får väl bara gilla läget.

Imorgon blir det gymmet och ikväll blir det källarträning. Tycker om mina nya muskler som gör att jag mår bra istället för att man alltid ska gå och ha ont. Roligt är det ju också att Pelle märker skillnad och inte bara jag.

Erics nya frilla

Igår skulle ju Eric på kalas och ville ha en snygg frissa så han fick det.


Killen hela dagen med tuppkam




Han var helt nöjd med klippningen denna gång.

Idag åkte min älskling på jobb igen vilket var lite tråkigt men det går fort tills han är hemma igen och då ska vi på släktträff till Säffle med alla mina syskon och familjer i samma hus över natten. Detta kan bli intressant. Återkommer med hur allt gick senare.

Träningen idag gick över förväntan faktiskt. Ökade lite på några övningar och det kändes bra. Jag märkte en markant skillnad mot innan träningen när vi var på tur. Innan jag började träna så fick jag ont i ländryggen varje gång vi åkte motorcykel men denna gång hade jag inte alls ont och då åkte vi 111mil. Kul när det ger resultat.

Trollstigen i bilder.

När vi skulle åka så hittade jag inte kameran och jag sa att det första jag hittar när vi kommer hem är nog kameran. Mycket riktigt så fanns kameran där jag letat tre gånger så det var nog inte meningen att den skulle vara med, men mobilerna var med så några kort blev det.

Ibland känner man sig lite liten. Utsikten från hotellrummet var ju magnifik.Uppe på Dalsnibba 1500m över havet.
Uppe på Dalsnibba tittar vi ut över Geirangerfjorden

Pelle tar kort från hotellrummet

Dags att hoppa in i duschen efter en dag på mcn

Ja man kan ju inte klaga på utsikten en morgon som denna

Guldgrållen hade allt varit rolig att ta med hem men den gick inte ner i ryggsäcken

Geirangerfjorden från andra hållet med Dalsnibba

Missade färjan med fem sekunder så då får man passa på att ta paus

Häftigt bygge måste jag säga. En bro vid ett vattenfall i rostigt och rostfritt.

Bänken var platsbyggd efter berget

Trollstigen med dess vattenfall

Mäktiga vyer har dom gott om i Norge

Humöret var som sagt på topp hela vögen

Solen var med oss hela vägen från start till mål

På vägen hem hittar pelle en tekopp åt mig men den var tydligen upptagen

Ja lite bilder blev det iaf och en mycket trevlig resa förutom trötta rumpor som sagt. =)

Minisemester

På fredagen lämnade vi Moa till mormor och Eric skulle komma dit senare. Hem för att packa en ryggsäck och åka på minisemester med motorcykeln till Geiranger och Trollstigen. Väskan packad mcn tankad och vi laddade drog vi iväg på en mycket trevlig och rolig tur. Vi har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge, allt var roligt och fast det gjorde mycket ont i rumpan på slutet av dagen hade vi humöret på topp. Övernattningen var helt underbar. Hotellet Utsikten som ligger över Geirangerfjorden hade verkligen en underbar utsikt och vi var helt enkelt supernöjda med vistelsen där. Trerätters middag med Sparris färsk nyrökt lax och hemgjord hollandaisesås till förrätt. Lamminnerfilé med örtbakad potatis rotselleripuré och linsragu med senapssky till varmrätt. Chokladtårta med hallonglass och apelsin, jordgubb, mango och granatäppelsallad till efterrätt. Ja kvällen hade inte kunnat slutat bättre. Utvilade tog vi en rejäl frukost och fortsatte mot Trollstigen och efter ett tag kände vi oss väldigt trötta i rumporna. Det var inte långt ifrån att man ville ringa efter någon som kom och hämtade oss istället. Men skam den som ger sig så var vi hemma igen efter 111mil på två dagar. En enda paus när tårarna rann av total utmattning och smärta. Det gjorde inte längre ont i rumpan utan det brann helt enkelt. Men bara att bita ihop och fortsätta och lyckan när vi passerade bron i Torgås var total. Sen var det bara att sätta sig i bilen och ner till Malung där barnen väntade.

Resan var helt klart värd lite ont i rumpan och inget som vi vill ha ogjort.  Men nästa gång kanske man kan smörja in sig med Voltaren eller nått liknande. Jag lägger upp bilder lite senare för nu ska Eric på kalas så jag hinner inte just nu.

Solen den sköna

Idag var det linne på och ut i solen med vattenkannan. Blommorna var sugna på vatten idag också. Jag hade fått lite färg såg jag när dagen var slut. Barnen hade vårfest på fritids så jag fick åka hem en stund innan det var dags att hämta dem. De hade haft det jätteroligt och jag fick lite tid att bara vara. Angelica ringde och frågade om jag skulle träna så jag passade på att ta ett pass vilket blev bra när Pelle hade kommit på att vi skulle ut på en mctur fredag lördag. Nu hoppas jag att vi snart kan sova lite så vi tar oss upp imorgon. Eric ska till skolan och Moa ska till mormor sen ska vi iväg. Det ska bli roligt att bara åka iväg vi två det händer ju inte så ofta. Bara att hålla tummarna att vädret blir skapligt.

Ja idag var det jobbigt

Idag har varit en jobbig dag. Började vattna blommor halv tio och var klar med det när klockan var fyra. Då hade antalet vagnar minskat från sju till fyra. Efter det var klart blev det att skicka iväg en order till innan det var dags att hämta barn. Eric hade kunnat bli kvar för jag glömde att svänga in så det blev att åka tillbaka istället.

När vi var hemma insåg jag att pannan hade stannat så det var bara att mata fram pellets så den kom igång igen. Jag var så trött att jag bara ville lägga mig men istället gjorde jag det jag skulle och gick till gymmet. Det märks ju faktiskt skillnad ganska markant har ju t.ex. redan ökat 5kg på skivstången som väger 20kg från början. För att vara en lite liten tjej som inte är så stark alla gånger tycker iaf jag att det är bra. Gjorde ett riktigt bra pass som eventuellt kommer kännas lite imorgon men det är bara trevligt.

Citronfisk och ris blev det när jag kom hem med (som vanligt enligt barnen) hade för mycket citron. Men jag blev mätt och belåten så nu väntar duschen men det är jobbigt. Ja ja bara att klä av sig duscha och krypa till kojs.


Skönt med lite värme...

Äntligen har det blivit lite varmt och skönt. Idag var det riktigt behagligt på jobbet och inte frös man heller. Däcken till motorcykeln kom så jag åkte till Henke och bytte, allt för min gofis. Alla tapeter har rivits ner på Erics rum så nu blir det att gå upp och slipa lite och spackla så det kanske går att måla en vägg eller två imorgon. Köpte lite kryddväxter som ska bo ute på balkongen där det blivit riktigt mysigt faktiskt. Kanske ska ta ner dynorna till hamocken och njuta lite av kvällssolen. Men först lite arbete förstås.

RSS 2.0